Gurbetçiler ülkelerinde hem tedavi oluyor hem de tatillerini yapıyor

Yurt dışında yaşayan gurbetçiler, bulundukları ülkelerdeki sağlık giderlerinin yüksek olması sebebiyle Türkiye'de hem tatillerini yapıyor hem de tedavi oluyor. Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Hikmet Çavuş, Türkiye'deki...

Google Haberlere Abone ol
Gurbetçiler ülkelerinde hem tedavi oluyor hem de tatillerini yapıyor

Yurt dışında yaşayan gurbetçiler, bulundukları ülkelerdeki sağlık giderlerinin yüksek olması sebebiyle Türkiye'de hem tatillerini yapıyor hem de tedavi oluyor.

Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Hikmet Çavuş, Türkiye'deki hastanelerin teknolojik olarak Avrupa ile aynı seviyede olmasına rağmen ücret olarak daha düşük seviyede olduğuna dikkat çekti. Dr. Çavuş, "Hastanemize gelen gurbetçilerimiz daha ucuz fiyata ayını teknolojiden ve kaliteli hizmetten faydalanıyor. Tedavileri için gelen gurbetçilerimiz tatillerini de Samsun’da yapıyor ve tedavi süreçlerinde yakınları ile birlikte oluyorlar. Tedavide de en önemli süreçten biri moral ve motivasyon dur, insanlar kendi memleketlerinde, kendi yakınlarıyla, kendi ana dilinde hizmet aldıkları zaman tedaviye bir adım önde başlıyorlar." diye konuştu.

Sadece ameliyat veya belirli bir hastalığı olan insanların değil, kontrol amaçlı gelen gurbetçi hastaların da çok olduğunu söyleyen Dr. Hikmet Çavuş, "Check-up programlarımız kişilerin yaş gruplarına ve cinsiyetlerine göre düzenlenmektedir. Özellikle yurt dışından gelen vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine kolaylıkla ulaşamadıkları düşünüldüğünde yaşadıkları ülkeye dönmeden önce genel sağlık kontrollerini yaptırmalarının faydalı olduğu kanısındayım. Erken tanı ile birçok hastalığın tedavi edilebileceği unutulmamalıdır." şeklinde konuştu.

    Op. Dr. Hikmet Çavuş, "Yurt dışından gelen vatandaşlarımız hastanemize başvurduklarında muayene hizmetlerinden ameliyat hizmetlerine, yataklı servis hizmetlerinden ileri görüntüleme, yoğun bakım hizmetlerine dek tüm hizmet süreçlerini aynı bina içinde ve gerek sosyal güvencelerini kullanarak gerekse yurt dışı sigortalarından yararlanarak anlaşma kapsamında sağlık hizmeti alabiliyorlar." dedi. CİHAN

Yorumlar