Ekrem İmamoğlu istenmediği halde maça gitmiş

HDP destekli Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesinde kulüp yöneticileri tarafından arandığı, maça gelmemesinin daha iyi olacağı telkininde bulunduğu ancak İmamoğlu'nun buna rağmen maça gittiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu istenmediği halde maça gitmiş

31 Mart yerel seçimlerinde HDP'nin desteğiyle seçimden birinci sırada çıkan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun son günlerde siyasete alet ettiği derbi maçlarıyla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

Bu ilginç detay, Ekrem İmamoğlu'nun konuşmalarında satır aralarında gizliydi. 

Beşiktaş-Başakşehir maçında CHP'li bir grup taraftar tarafından sloganlarla karşılanan Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe-Galatasaray maçında da aynı planı uygulamak istedi. 

Ancak, oynanan oyunun farkına varan kulüpler ve taraftarlar bu kez İmamoğlu'na beklediğini vermedi. Çünkü Fenerbahçe-Galatasaray maçında hiçbir taraftar sahada İmamoğlu için slogan atmadı, maç öncesinde CHP'lilerin bazı barların önünde alkol alırken attıkları sloganların dışında.

Öte yandan İmamoğlu'nun Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesinde kulüp yöneticileri tarafından da uyarıldığı ortaya çıktı.

Kulüp yöneticilerinin maç öncesinde Ekrem imamoğlu'nu arayarak, muhtemel bir provokasyona mahal vermemek için maça gelmemesinin daha uygun olacağını söyledikleri; ancak İmamoğlu'nun provokasyon çıkması halinde sorumlusunun hükümet olacağını savunarak, maça gitmekte ısrar ettiği ortaya çıktı. İmamoğlu da bu durumu kendi ağzıyla itiraf etti.

Esenyurt'ta konuşan İmamoğlu, maçtan önce kendisini bir kulüp yetkilisinin aradığını ve “tehdit unsuru nedeniyle gelmemesinin istendiğini” dediğini belirterek, "Ben de dedim ki ‘hayır kardeşim’. Eğer böyle bir süreç varsa sorumlu siz değilsiniz. Kamuya açık bir alan” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar

ihsan yüzsüz herif tükürsen ya rab şükür diyecek