Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Özoral:

-"15 Temmuz gecesi Azerbaycan halkının, devletinin, hükümetinin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’ye verdiği destek, bize karşı gösterdiği kardeşlik hiçbir zaman unutulmayacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Özoral:

BAKÜ (AA) - Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimi esnasında Azerbaycan’ın Türkiye’ye verdiği desteğin hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

Özoral, büyükelçilikte verdiği resepsiyonda Azerbaycan basın mensupları ile bir araya geldi. Özoral yaptığı konuşmada, Azerbaycan’ın son yıllarda medya dahil her alanda çok büyük ilerlemeler kaydettiğini belirtti, bu gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya tarihinde eşine az rastlanacak bir hainliğe sahne olduğunu hatırlatan Özoral, “Bugün de bu hainlerle teröristlerle hem FETÖ’cülerle hem de diğer terör örgütleriyle Türkiye, mücadelesini kararlı bir biçimde sürdürmekte. Bu mücadeleden Türk devletinin başarıyla çıkacağından hiç kimsenin kuşkusu bulunmasın. Türk milleti 15 Temmuz günü nasıl Cumhurbaşkanının arkasında kenetlenip sokağa döküldüyse bu teröristleri diğer bütün sahalarda da yok etmek için, onları büyük bir yenilgiye uğratmak için hep birlikte mücadelesine devam etmektedir.” ifadesini kullandı.

Türkiye ve Azerbaycan münasebetlerinin 15 Temmuz’da çok büyük örnek oluşturduğunu kaydeden Özoral, “Daha evvelki, ebedi kardeşliğimiz sözsüz ki her zaman var olacak. Fakat 15 Temmuz gecesi Azerbaycan halkının, devletinin, hükümetinin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’ye verdiği destek, bize karşı gösterdiği kardeşlik hiçbir zaman unutulmayacaktır. Biz, bunu sadece 15 Temmuz gecesi değil, her zaman hissediyoruz. Türkiye ile Azerbaycan her zaman iki kardeş ülkedir. İki devlet bir millettir.” dedi.

Özoral, kardeşlik anlayışını ön planda tutarak iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için gayret göstereceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar