Titreyen Göl Antalya'nın hangi ilçesinde?

12 Haziran 2019 Mini Hadi ipucu sorusu "Titreyen Göl Antalya'nın hangi ilçesinde?" şeklinde soruldu. Hadi'den yapılan açıklamada, bugün 12.30'da düzenlenecek yarışmanın ipucu sorusunun turistik bir yerle ilgili olduğu belirtilerek Titreyen Göl'ün nerede olduğu soruldu. Peki 12 Haziran 2019 Hadi ipucu sorusunun cevabı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Titreyen Göl Antalya'nın hangi ilçesinde?

Mini Hadi 12 Haziran 2019 Çarşamba ipucu sorusu ve cevabı hakkında beklenen açıklama geldi. Hadi'den yapılan açıklamada bugünkü ipucu sorusunun Antalya'da bulunan Titreyen Göl ile ilgili olduğu belirtilerek ipucu verildi. Peki 12 Haziran Mini Hadi ipucu sorusunun cevabı nedir? İşte cevap:

Hadi'nin resmi instagram hesabından yapılan açıklamada Mini Hadi'nin bugün 12.30'da olduğu hatırlatılarak, "Bugünkü ipucumuz Türkiye'nin turizm cenneti olarak sayılan Antalya'da bulunan Titreyen Göl ile ilgili sevgili hadiciler. 3000 metrekarelik bir alana sahip bu göl, en çok gezilen turistik yerlerden birisidir. Peki sizce Titreyen Göl Antalya'nın hangi ilçesinde?" denildi.

Titreyen Göl, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer alıyor.

TİTREYEN GÖL HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Titreyengöl 3000 metrekarelik bir alana sahiptir. 22 tesis ve 18 bin yatak kapasitesini içerisinde bulunduran Titreyengöl, içinde karabataktan Pekin Ördeğine kadar çok sayıda kuşu barındırmaktadır.

TİTREYEN GÖL'ÜN HİKAYESİ

Titreyengöl'ün ise ilginç bir hikayesi vardır. Rivayet göre, gölün kenarında yaşayan ve kuşları besleyen yaşlı bir balıkçı oturmaktadır. 

Titreyen Göl Antalya'nın hangi ilçesinde?

Kuşlar yaşlı balıkçıyı gölün kenarında gördüklerinde kanatlarını çırparak ona doğru gelirdi. Bir gün bu gölde avlanan avcılar su üstündeki ördekleri vurur.

Yaşlı balıkçı bunun karşısında avcıların üzerine yürür ve onları avlanmaktan vazgeçirmeye çalışır.

Titreyen Göl Antalya'nın hangi ilçesinde?

Avcılar yaşlı adamı iter ve su üstündeki vurdukları ördekleri almaya çalışır.

Bu sırada diğer ördekler hep birlikte havalanarak kanatlarıyla bir hortum oluşturur ve avcıları kaçırırlar.

Bu olaydan sonra göl hep titremeye başlar.

Bu titremeye yöre halkı, kuşlar yaşlı balıkçıya ağlıyor diye.

Yorumlar