'Sapkın kitabın yazarı' kendini böyle savundu

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Zümrüt Apartmanı isimli kitabından yer alan pedofili ifadeler yüzünden hakkında suç duyurusunda bulunduğu Abdullah Şevki çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Şevki'nin ilk ifadesi ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
'Sapkın kitabın yazarı' kendini böyle savundu

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pedofili içeren ifadeleri ile tepki toplayan Zümrüt Apartmanı kitabıyla ilgili sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyuruları üzerine Zümrüt Apartmanı adlı kitapta yer alan bazı ifadelerden dolayı yazar Abdullah Şevki hakkında 'müstehcenlik' suçundan soruşturma başlattı.  Soruşturmanın ardından kitabın yazarı gözaltına alınmıştı.

YAZANI VE YAYINLAYANI SERBEST

Kamuoyunda oluşan tepki üzerine "pedofili" içeren ifadelerin bulunduğu kitabı basan yayınevinin sahibi Alaattin Topçu ve kitabın yazarı Abdullah Şevki Yurtvermez, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevkedildi.

Zümrüt Apartmanı isimli kitabındaki pedofili ifadeler yüzünden adliyeye getirilen ve 'müstencenlik' suçundan tutuklanması istemiyle sevk edilen Abdullah Şevki Yurtvermez, mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Yayınevi sahibi Alaattin Topçu da adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest kaldı.

YAZARIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Ankara'da, pedofili içerikli bölümleri nedeniyle başlatılan soruşturmada gözaltına alınıp, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Abdullah Şevki Yurtvermez, verdiği ifadede, ABD'de yaygın olduğunu belirttiği 'kirli gerçeklik' akımına göre kitabı yazdığını ve edebi eser ortaya koymaya çalıştığını söyledi.

Ankara'da, pedofili içerikli bölümleri nedeniyle başlatılan soruşturmada gözaltına alınıp, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Abdullah Şevki Yurtvermez, savcılık ve hakimlik ifadesinde kendisini savundu. Yurtvermez, ABD'de yaygın olduğunu belirttiği 'kirli gerçeklik' akımına göre kitabı yazdığını ve edebi eser ortaya koymaya çalıştığını söyledi. Yurtvermez, kitaptan 500 tane basıldığını ve tamamının satıldığını, kendisinde tek kitap bulunduğunu ve buna da polisin el koyduğunu belirtti. Yurtvermez'in ayrıca kitabın dağıtımı öncesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bandrol için başvuru yapıldığını, suç unsuru bulunması halinde bandrol verilmeyeceğini söylediği öğrenildi.

Kitabın yayıncısı Alaattin Topçu'nun ise kitabı okumadığını söylediği belirtildi.

Yorumlar

Ihsan bu sapığa chp li canan bu kitaptan ötürü plaket vermedimi