'Rus uçağının düşürülmesi emrini ben verdim' diyen Davutoğlu'nu Rus kanalına çıkarmanın bedeli ağır oldu

Yaptıkları programla sık sık AK Parti aleyhinde kara propaganda yapan İsmail Saymaz, Akif Beki ve Yavuz Oğhan, "Rus uçağının düşürülmesi emrini ben verdim" diyen Davutoğlu'nu Rus kanalı RS FM'e çıkararak parlatmaya çalışınca işlerinden oldular. Üçlünün yaptığı program kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Rus uçağının düşürülmesi emrini ben verdim' diyen Davutoğlu'nu Rus kanalına çıkarmanın bedeli ağır oldu

Türkiye ile Rusya arasında büyük bir krize neden olan Rus uçağının düşürülmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Rus uçağının düşürülmesi emrini ben verdim" diyen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Rus kanalına çıkararak parlatmaya çalışan üç gazeteci işinden oldu.

Rusyanın Sesi Radyosu RS FM'de Yavuz Oğhan'ın sunduğu ve İsmail Saymaz ile Akif Beki'nin de eşlik ettiği program kapatıldı.

Programın kapatılma gerekçesi ise, "Rus uçağını düşürme emrini ben verdim" diyen Davutoğlu'nun programa konuk alınarak parlatılmaya çalışılması oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Davutoğlu, "Dün benimle mülakat gerçekleştiren üç basın mensubu @yavuzoghan @makifbeki ve @ismailsaymaz‘ın programlarına son verilmesinden büyük üzüntü duydum. Kendileri sadece gazetecilik yaptılar. Bu kararın hiç bir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız" dedi. 

ZAFER ARAPKİRLİ DE İSTİFA ETTİ

Öte yandan üç gazetecinin işine son verildikten sonra aynı radyoda yayın yapan Zafer Arapkirli de istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Arapkirli, " RSFM İLE BURAYA KADAR..mış 3 yılı aşkın bir süredir her sabah 07.00-09.00 arası sizlerle SEYR-İ SABAH eylediğimiz @rsfm978  ile yollarımızın ayrıldığını, ben de duyurmak isterim. Özgürce, onuru ile gazetecilik-yayıncılık yapmak isteyene yer mi yok? Mekan mı yok? Görüşürüz" dedi. 

Yorumlar

Butur haberlere gerek yok hangi devlet yonetıcı bu işin emrini bizzat ben verdım dıyorda Eski basbakanın bu sekilde konusması bana gore gereksiz bir acıklama