Noterler hafta sonu da açık olacak

Vatandaşlar artık hafta sonu cumartesi ve pazar günleri de noterde işlem yapabilecek. Her ilde nöbetçi noter dönemi başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Noterler hafta sonu da açık olacak

Adalet Bakanı Gül, "Vatandaşlarımız cumartesi notere gidebilecek, pazar notere gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Vatandaşlarımız cumartesi notere gidebilecek, pazar notere gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak." dedi.

Gül, TRT Haber televizyonundaki canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Cemal Kaşıkçı cinayetindeki son duruma ilişkin soru üzerine Gül, cesedin nerede olduğunun hala belirlenemediğine dikkati çekerek cinayetin tüm failleri ve azmettirenleri ortaya çıkıncaya kadar Türkiye'nin bu konudaki mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Gül, Türkiye'nin cinayetle ilgili yargılama yetkisinin olduğunu vurgulayarak "Türkiye'de işlenen bir suç, Türk yargı mercileri tarafından soruşturulur ve savcılık makamı takdir ettiği zaman, verileri değerlendirdiği zaman, dava açma hususunu takdir eder. Dolayısıyla Türkiye yetkilidir." ifadelerini kullandı.

"Yargıda Hedef Süre" uygulaması

Bakan Gül, "Yargıda Hedef Süre" uygulaması hakkındaki soru üzerine, vatandaşların yargıya yönelik beklentileri üzerine uygulamanın hayata geçirildiğini kaydetti.

Davaların gecikmesinin nedenleri ve makul sürelerinin ne olduğu konusunda Bakanlığın uzun yıllar çalıştığını söyleyen Gül, bu kapsamda yüzlerce soruşturma türüyle ilgili hedef sürelerin belirlendiğini belirtti.

Gül, "Yargıda Hedef Süre" uygulamasıyla davaların uzamasının nedenlerini gözler önüne seren bir sistemin oluşturulmasının da amaçlandığını bildirdi.

Bilirkişilere yönelik düzenlemelerin neler içerdiğine ilişkin soru üzerine Gül, duruşmalarda, bilirkişi raporlarında yaşanan gecikmelerin önüne geçmek için birtakım uygulamaları hayatı geçirdiklerini dile getirdi.

Abdulhamit Gül, 18 Ocak'ta hayata geçirilen uygulamayla bilirkişilerin kendi raporlarını mahkemeye vermeden yeni dosya alamayacaklarına işaret etti.

Yorumlar