Monitör nedir? Monitör özellikleri, Monitör çeşitleri

Monitör nedir? Monitör özellikleri nelerdir? sorularının yanıtları internet üzerinden öğrenciler tarafından sıkça araştırılmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Monitör nedir? Monitör özellikleri, Monitör çeşitleri

Bilgisayar dersi gören öğrenciler ev ödevlerini yapmak veya sınavların çalışmak için internet üzerinden sıkça araştırma yapmaktadır. 

Araştırıların bu konulardan biri de monitör nedir? monitörün özellikleri nelerdir?

Monitör, bilgisayarın işlemcisinden gönderilen verilen, gözle görebileceğimiz şekilde görüntüye, videoya, fotoğrafa dönüştüren cihazın adıdır. Bilgisayar işlemcisinde olan bilgiler, kodlar şeklinde bir araya getirilerek bize görüntü olarak sunulur. Bu işlemi sağlayan elektronik bir aksamdır. Kısacası, monitör CPU tarafından gönderilen sinyalleri bizim için görüntüye dönüştüren sistemdir. Monitör, bilgisayar ve televizyonların çıktı ürünüdür. 

Monitörlerin boyutları inç şeklinde tabir edilir. Monitörün bir köşesinde diğer köşesine çapraz şeklinde alınan ölçüler inç olarak hesaplanır. Bu da bize monitörün boyutunu verir.

Monitörler markalarına ve modellerine göre farklı özelliklere, daha büyük veya daha küçük boyutlara sahip olsalarda en önemli özelliklerinden biri de kuşkusuz çözünürlük ve netlikleridir.

MONİTÖR ÇEŞİTLERİ

İki çeşit monitör bulunmaktadır. Birisi eski tip, yani tüplü televizyonlara benzeyen ve oldukça geniş olan monitörler. Ki bu monitörlere CRT (Cathode Ray Tube) monitörler denir. Diğeri ise yeni tip. Yani ince olan LCD monitörler denir. Birde daha çok televizyon ve sinema için kullanılan plazma monitörler vardır. Bilgisayar için çok büyük oldukları için fazla tercih edilmezler. 

Yorumlar

djsdkcfsjkdbsdjasdfhasjkbjkdf jhdf bok