Milli savaş uçağı Fransa'da görücüye çıktı

Türkiye'nin ilk milli ve yerli savaş uçağı olma özelliği taşıyacak olan Milli Muharip Uçak (MMU) mock-up'ı Paris'te düzenlenen savunma ve havacılık fuarında tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Milli savaş uçağı Fransa'da görücüye çıktı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) ilk yerli ve milli savaş uçağı Milli Muharip Uçak (MMU) projesinin mock-up’ını dünyanın en prestijli savunma ve havacılık fuarlarından biri olan Paris Havacılık Fuarı’nda tanıttı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, TF-X'in mock-up'ının tanıtımı sırasında bir konuşma yaptı. Kotil, milli savaş uçağı üzerinde binden fazla mühendisin çalıştığını belirterek, “MMU, Avrupa’nın en iyi savaş uçağı olacak. 2023’te fabrikadan çıkartılacak. İlk uçuş 2025’de. MMU 2028’de Türk Hava Kuvvetleri’nde hizmete girecek” dedi.

TECRÜBELİYİZ

Çok uluslu savaş uçağı prjesi F-35'e değinen Temel Kotil, TUSAŞ’ın F-35 gövdesi imal eden tek kaynak olduğuna dikkat çekerek “Bu konuda tecrübeliyiz. Hızlı yol almak zorundayız” diye konuştu.

MALEZYALI YETKİLİLERDE KATILDI

Çok sayıda katılımcı ve basın mensuplarının da bulunduğu tören esnasında Milli Muharip Uçağın üzerinde örtü Plevne Marşı’nın sözsüz remiksi ile açıldı. Temel Kotil mock-up’ın önünde poz verdi. Öte yandan Malezyalı askeri yetkililerinde törende hazır bulunması "iki ülke arasında savaş uçağı için görüşmeler mi yapılıyor?" sorusunun sorulmasına neden oldu

ALMANYA’DA YAPILDI

Kotil, mock-up’ın Almanya’da yapıldığını söyleyerek “Tasarım ve imalat Almanya’da ortak olduğumuz bir şirket tarafından yapıldı. Fuara yetiştirildi ve dünya prömiyerini Paris’te yaptık” diye konuştu.

Yorumlar