Mersin'de Burhanettin Kocamaz aday olamıyor

Son Dakika Haber: Mersin'de YSK'ya zamanında başvurusunu yapamayan Burhanettin Kocamaz'ın adaylığı için bulunan formül de işe yaramadı. Merzin İl Seçim Kurulu, Kocamaz'ın başka partiden aday olamayacağına hükmetti.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de Burhanettin Kocamaz aday olamıyor

Son Dakika Haberi: Evrakı İl Seçim Kurulu’na geç teslim edildiği için İYİ Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Demokrat Parti’nin (DP) adaylık başvurusu yapılmıştı. Ancak İl Seçim Kurulu, Kocamaz için bulunan formülü kabul etmedi.

DP Mersin İl Başkanı Tural Kadızade, “Şu an itibariyle Burhanettin Kocamaz Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızdır” demişti.

31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den aday gösterilmeyince istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu.

19 Şubat’ta evrakının İl Seçim Kurulu’na teslimi saat 17.00’den yarım saat sonra gerçekleştiği için adaylığı kabul edilmeyen Kocamaz için formül arayışına girilmiş ve Demokrat Parti’den adaylığı ön plana çıkmıştı.

DAHA ÖNCE YSK KABUL ETMEMİŞTİ

YSK, 2004 yılında yaşanan benzer bir vakada "kabul edilemez" kararına vermişti. 

Aynı şekilde kendi partisinden adaylık başvurusunu zamanında yapamayan kişi, başka bir partiden sonradan başvuru yapmıştı.

Ancak YSK, bunu kabul etmemişti.

Burhanettin Kocamaz'ın başvurusunun da kabul edilmeyeceği daha önce haberlerde yer almıştı.

Yorumlar