Kar yağışı başladı, İstanbul'a da bekleniyor

Meteoroloji tarafından günler öncesinden uyarısı yapılan kar yağışı Trakya bölgesinde yağmaya başladı. Kırklareli'de yoğun kar yağışı görülüyor. Kar yağışının Edirne ve Tekirdağ'da da etkili olması bekleniyor. Yarın gün içinde İstanbul'da kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Kar yağışı başladı, İstanbul'a da bekleniyor

Meteoroloji tarafından kar uyarısının yapıldığı Trakya bölgesindeki Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de beklenen yağış başladı. Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar görülüyor.

Günler öncesinden yapılan uyarlardan sonra gözler Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havaya çevrildi. Akşam saatlerinde başlayan sağanağı kara çevirdi.

Dereköy Sınır Kapısı ile Demirköy ve Kofçaz ilçelerini beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü bölgede kar yağışı tipi şeklinde devam ediyor.

Hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle ulaşımda aksamalar görülüyor. Pek çok araç tipi nedeniyle yolda kalırken, Kofçaz'da yoldan çıkan bir aracın devrilmesi sonucu sürücüsü yaralandı.

Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri, yağışın etkili olduğu bölgelerde çalışma yürütüyor.

Kar yağışının yarın öğle saatlerinde etkisini yitirmesi bekleniyor.

Yorumlar