İstanbul seçimini kazanan CHP hızını alamıyor: Sistemi değiştirelim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi uygulamasının ABD'deki gibi olmasından yana olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, ABD'de başkanın büyükelçiyi atama yetkisinin bile olmadığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul seçimini kazanan CHP hızını alamıyor: Sistemi değiştirelim

İstanbul seçimlerinden sistem tartışmaları başlatan CHP yönetimi, ilk başlarda Cumhurbaşkanlığı sisteminin yeniden referanduma götürülmesini istemişti, şimdi ise ABD tipi başkanlık sisteminden ayna olduklarını söylüyor.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, demokratik parlamenter sistemi savunduklarını belirterek, mevcut sistemde yapılacak olan revizyonu da tartışmaya açık olduklarını dile getirdi.

Abdulkadir Selvi'ye konuşan Kılıçdaroğlu, “Bizim istediğimiz demokrasi. Amerika’da başkanlık sistemi var değil mi? En güzel başkanlık sistemi Amerika’da var. Oturalım konuşalım, oradaki başkan büyükelçi bile tayin edemiyor. Onu da tartışalım. Devasa kurumlar var orada. O kurumların benzeri Türkiye’de olmalı. Biz parti olarak demokratik parlamenter sistemden yanayız ama diyorlar ki bu sistemi tartışalım elbette tartışılabilir. Biz tartışmadan çekinmeyiz. Artısına eksisine bakarız, otururuz konuşuruz” dedi.

Yorumlar