İran ve Iraklı bakanlar güvenlik dosyasını görüştü

- İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, gösteriler ve siyasi çekişmelere sahne olan Irak'ta mevkidaşı Kasım el-Araci'yle bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
İran ve Iraklı bakanlar güvenlik dosyasını görüştü

BAĞDAT (AA) - İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, hükümet kurma çalışmaları ve halk gösterilerinin gündemde olduğu Irak'ın başkenti Bağdat'a geldi.

Irak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Fazli ve beraberindeki heyeti, Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda Iraklı mevkidaşı Kasım el-Araci karşıladı.

Açıklamada, bakanlık binasında gerçekleşen görüşmede Araci ve Fazli'nin iki ülke arasında özellikle güvenlik dosyası ve diğer ilişkileri ele aldıkları ifade edildi.

İki bakan, 13 Ağustos 2017'de İran ile Irak arasında güvenlik dayanışmasını öngören bir mutabakat zaptı imzalamıştı.

İranlı Bakan Fazli'ye, Bağdat ziyaretinde İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, İran Sınır Kuvvetleri Komutanı General Kasım Rızayi, İran İçişleri Bakanlığı Medya ve Uluslararası Kurul Başkanı Seyyid Ramazan Şucai Kiyaseri eşlik etti.

Fazli'nin ziyaretinin, Irak'ta siyasi partilerin hükümeti kurmak için ciddi çekişmeler içinde olduğu ve bununla eş zamanlı olarak güneydeki Basra vilayetinde hükümet karşıtı gösterilerin yaşandığı döneme denk gelmesi dikkati çekti.





Yorumlar