Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

- Tokat'ta, Halep'teki sivillere yönelik saldırılar protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

TOKAT (AA) - Tokat'ta Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılar protesto edildi.

Kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen vatandaşlar, Halep'te insanı trajedinin yaşanmasına neden olan Esed rejimini kınadı.

Halep'teki saldırılarda hayatını kaybedenler ile İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için dua eden grup, bir süre slogan attı.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yaptığı konuşmada, Halep'te dua vakti için bir araya geldiklerini belirtti.

"Biz üst üste giyinmemize rağmen Halep'teki Müslüman kardeşlerimiz bir taraftan soğuk bir taraftan açlıkla mücadele ediyorlar." diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Oradaki kardeşlerimizin halini düşündüğümüzde dahi içimiz paramparça oluyor. Müslümanlar üzerindeki oyunlara 'dur' demek lazım. Ben özellikle Cumhurbaşkanımıza da dualar ediyorum. Zira Halep'teki yada bu zamana kadar Suriye'deki bunca zulme, Esed'e karşı verilen mücadele, dünyanın bu olaylara susmasına karşı yapılan onca çabalar değerli. Bu hassasiyeti taşıyan bir Cumhurbaşkanımızın da olduğunu gözler önüne seriyor. İnşallah bu zulüm bir an önce biter."

Etkinliğe, Tokat Valisi Cevdet Can, çeşitli mesleki ve sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ile sendikaların temsilcileri de katıldı.


Yorumlar