Green Book filmi konusu nedir, oyuncuları ve yönetmeni kimdir?

ABD'de düzenlenen 2019 Oscar Ödülleri töreninde en iyi film seçilen Green Book filmi konusu nedir, oyuncuları ve yönetmeni kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Green Book filmi konusu nedir, oyuncuları ve yönetmeni kimdir?

ABD'de düzenlenen 2019 Oscar Ödülleri töreninde en iyi film seçilen Green Book filmi konusu nedir, oyuncuları ve yönetmeni kimdir?

ABD'nin Los Angeles kentinde 24 Şubat 2019 Pazar günü düzenlenen 91. Akademi Ödülleri (Oscar Ödülleri) sahiplerini buldu. 

Ödül alan filmlerde en çok merak edilen doğal olarak "2019 Oscar En İyi Film"in hangisi olduğuydu. 

Sonuçlar açıklandığında "En İyi Film"in "Green Book" olduğu öğrenildi. 

Green Book "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ve "En İyi Özgün Senaryo" ödüllerini de kucakladı.

Peki "Green Book" filminin konusu nedir, oyuncuları kimlerdir, yönetmeni kimdir? 

İşte Green Book filmi ile ilgili merak edilen bilgiler: 

Film Türkçeye "Yeşil Rehber" olarak çevriliyor.
Filmin türü komedi-dramadır. 
2018 ABD yapımıdır. 
Yönetmeni Peter Farrelly'dir. 
Filmin oyuncuları ise, Viggo Mortensen (Frank), Mahershala Ali (Don Shirley), Linda Cardellini ( Dolores Vallelonga).

GREEN BOOK FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Senaryosunu yönetmen Farrelly, Brian Hayes Currie ve Nick Vallelonga’nın birlikte kaleme aldığı Green Book yani Yeşil Rehber filminin konusu şöyle:

Film başta alışık olunanın tersine bir imajla karşımıza çıkıyor. Hollywood filmlerinden alışık olduğumuz, "Siyahi hizmetçi, beyaz patron" imajı bu filmde tam tersine dönüyor. Bu kez "Beyaz hizmetçi ya da çalışan, siyahi patron" imajı öne çıkarılıyor. Ancak budan da öte, filmde "siyah ya da beyaz farkı olmadan herkes aynı gemide" teması işleniyor.

Ülke genelinde meşhur olan siyahi bir piyanist, turneye çıkacak. Ülkenin güneyine yani ırkçılığın en yaygın olduğu bölgeye düzenleyeceği bu turnede kendisine bir şoför gerekiyor. Sonunda "beyaz" bir şoför buluyor. İkisi birlikte güneye doğru yola çıkarlar. Ancak bu yolculuk öyle kolay geçecek bir yolculuk değildir. "Beyaz renkli şoför", yolculuğun daha güvenli geçmesi için, "The Green Book" isimli rehbere ihtiyacı olduklarını belirterek onu da yanlarına alırlar. 

Yolculuk, "siyah ya da beyaz" farkını ortadan kaldıran, dış tehkilere karşı ortak hareket edilmesi gerektiği imasında bulunan bir serüvene dönüşür.

Yorumlar