Fatih Portakal, Ekrem İmamoğlu'nu yalanladı

Fatih Portakal, üniversiteden arkadaşı olduğu bilinen CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisine hakaret ettiğini kendi kulaklarıyla dinlediğini söyledi. Oysa İmamoğlu, dün akşam katıldığı bir televizyon programı da dahil olmak üzere her yerde, görüntülere rağmen söylediği sözü inkâr ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Portakal, Ekrem İmamoğlu'nu yalanladı

Fox Ana Haber Suncusu Fatih Portakal, okul ve ev arkadaşı olduğu bilinen CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nu üzecek açıklamalarda bulundu.

Portakal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuyu hatırlatarak, "FOX elindeki kayıtları yayınlansın" şeklinde çağrıda bulunması üzerine, "Ben o görüntüleri gördüm. Defalarca izledim. RTÜK kuralları gereği yayınlamamaya karar verdim" dedi. 

Portakal, İmamoğlu'nun hakaret içerikli ifadeyi kullandığını kendi gözleriyle gördüünü ve kulaklarıyla duyduğunu söyledi.

Fatih Portakal açıklamasında, "Ben, hakaret ettiği görüntüleri izlememiş olsam o gün o cümleleri kurmazdım. Kendi kulaklarımın ne duyduğunu ben biliyorum. Ama biz RTÜK tarafından takip edilen bir kanalız." dedi.

Oysa, CHP adayı İmamoğlu, görüntülere rağmen hala o ifadeyi kullanmadığını savunuyor.

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu, kurallara aykırı olduğu halde Ordu Havalimanı'nda beraberindeki 14 kişiyle birlikte VIP salonu kullanmak istemişti. Ancak buna müsaade edilmeyince İmamoğlu ve beraberindekiler arbedeye neden olmuş, zor kullanmışlardı. İmamoğlu, arbede sırasında Ordu Valisine, "Vali itlik yapmıştır" şeklinde hakaret etmişti. İmamoğlu, günlerce süren sessizliğinden sonra yaptığı ilk açıklamada, "itlik" değil "basitlik" ifadesini kullandığını ileri sürmüştü. Ancak, Fatih Portakal da dahil olmak üzere video görüntülerini izleyen herkes, İmamoğlu'nun "itlik" ifadesini kullandığını söyledi. Ayrıca olay yerindeki polisler tarafından tutulan tutanakta da, "İmamoğlu'nun Valiye "it" ifadesi" kullandığı belirtilmişti.

Yorumlar

hanbayındır imamoğlu... kıvırmana gerek yok ki... insanım, sinirlerime hakim olamadım de... ama 82 milyonu aptal yerine koyma... neymiş ''Basitlik'' demiş.... işte halkın gözünün içine baka baka yalan söylerken gerçekten basitlik yapıyorsun... doğruyu söylesen bu kadar halkın zoruna gitmezdi... olur neler olmuyor ki der geçerdi... ama bu millet yemez bu numaraları, kelime oyunlarını...AKLIYLA, ALAY EDİLMESİNİ DE ASLA AFFETMEZ... hiç gerek yok basit, ucuz ayak oyunlarına... herkes dürüst olacak... dürüst olana, sözünün arkasında durana can feda... hem her insan hata yapabilir... özür dilemek ise erdemdir... bu kadar kasmaya ne gerek var?