Erdoğan: Biz İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan, "Esasen biz İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik. İstanbul ve Ankara'da tam tersine seçimi kazandık" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Biz İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Her seçim bir imtihan, mücadele, muhasebe vesilesidir. 31 Mart seçimlerinde bu imtihanı büyük oranda başarıyla verdik. Bu mücadeleden bir kez daha alnımızın akıyla çıktık.

Türkiye genelinde AK Parti olarak yüzde 44,4'lük oy oranına ulaştık. Bu sonuç, AK Parti olarak girdiğimiz mahalli idareler seçimlerinde elde ettiğimiz en yüksek ikinci oy oranıdır.

Esasen biz İstanbul ve Ankara'da kaybetmedik. İstanbul ve Ankara'da tam tersine seçimi kazandık. 'Sayın genel başkan ne diyor' diyen çıkabilir. İstanbul'da 39 ilçenin 29'unda Cumhur İttifakı olarak almış bulunuyoruz. 25'e 14 ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki toplam 312 üyeden 176'sı AK Parti'ye, 4'ü MHP'ye 132'si ise diğer partilere mensuptur. Ankara'da da durum farklı değildir. 25 ilçe belediyesinden 19'unu AK Parti, 3'ünü MHP aldı. Ne kaldı onlara? 3 tane.

Milletimiz, ülkemizdeki toplam bin 389 belediyenin 758'ini AK Parti'li kadrolara emanet etmiştir.

İBB başkanlığı seçimiyle ilgili süreci sonuna kadar takip edeceğiz

YSK tarafından değerlendirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili süreci sonuna kadar takip ediyoruz, edeceğiz.

İlçeleri kazanmamıza rağmen büyük şehir belediyelerini neden kaybettiğimizi sorgulayacağız. Seçim kanunundan doğan itiraz ve düzeltme hakları bundan önce de kullanılmıştır. Ancak CHP bu konuda sınıfta kaldı. CHP halk oylamasının sonuçlarını tanımadığını ve tanımayacağını söyleyecek kadar ileri gidebilmiştir. 30 bin fark diyorlardı bu düşe düşe 13 bin küsura kadar düştü. Şu anda son verilerle düşmeye devam ediyor. Burada ciddi bir örgütlü organizasyon söz konusu. Elimizdeki belgeler bunu gösteriyor.

Şöyle bir şey konuşuluyor, 'AK Parti aslında umudunu kesti' Çok açık söyleyeyim, son ana kadar hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimiz, 'Bu İstanbul benim içime sinmedi, burada bir şaibe olduğu kesin ve bu şaibenin giderilmesi şart ki rahatlayalım' diyor.

Daha ilk andan itibaren belediye başkan vekillerinin odalarındaki kilitlerinin göbeğini sökecek kadar bir hırs. Yahu zaten kazandıysan buralar size teslim edilecek. Ama dur bakalım, daha mecliste yapılacak seçimler var. E ne oldu? Meclis'teki seçimlerde İstanbul'da tüm belediye başkan vekilliklerini bizim arkadaşlarımız kazandı.

Encümenin 5'i seçilmiş, 5'i atanmış, artı bir de belediye başkanı. Fakat bunu demokrasiye uygun bulmuyorum çünkü demokrasi seçilmişlerin egemen olduğu bir yerdir, atanmışların değil. Yerel seçimlerle ilgili bir düzenlemenin parlamentoda gözden geçirilişinde bunu bir defa ele almamız şart.

İçimizde belli seviyelere, belli noktalara gelenlerin yaptığı çalışmalar, yenilir yutulur cinsten değil. Bu davanın adamı olduğunu söyleyenler; bütün seçim kampanyası boyunca bu adamlar neredeler? Bunlar nereye gitti? Böyle dönemlerde yanımızda olanları da karşımıza dikilenleri de unutmayız.

Yorumlar