'Bu pazar seçim olsa' anketinin sonuçları yayınlandı

Son zamanlarda bazı partiler tarafından yapılan erken seçim çağrılarının ardından anket şirketleri art arda anket çalışmaları yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Bu pazar seçim olsa' anketinin sonuçları yayınlandı

HDP'li belediye başkanlarının terör soruşturmaları kapsamında görevden alınmaları ve yerlerine kayyum atanmasının ardından HDP Meclis çalışmalarından çekileceğini açıklamış ve erken seçim çağrısında bulunmuştu. HDP'nin erken seçim çağrısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan destek açıklaması gelirken anket şirketleride kamuoyunun nabzını yoklamaya başladı. 

CHP ve HDP gibi muhalefet partileri, hükümete ara ara erken seçim çağrısı yapmaya devam ederken anket şirketleri çalışmalarına devam ediyor.

HDP'nin başlattığı bu erken seçim çağrısına CHP de destek verirken AK Parti ve MHP ise seçimlerin zamanında yapılmasından yana tavır koydu.

Seçim tartışmaları Türk siyasi arenasında devam ederken, anket şirketleri kamuoyunun nabzını tutmaya başladı.

GENAR ve KONDA, genel seçim sonuçlarına ilişkin yaptıkları anket çalışmalarının rakamlarını paylaştı. Yayınlanan rakamlarda Cumhur İttifakı'nın, yüzde 50'nin üzerinde olduğu görüldü.

İŞTE RAKAMLAR

En son araştırma yapan MetroPOLL Araştırma da yaptığı son araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Buna göre; AK Parti yüzde 42, CHP yüzde 24, MHP yüzde 11, HDP yüzde 12,2, İyi Parti yüzde 9,6, Saadet Partisi ise yüzde 0,9 seviyesinde.

Yorumlar