Başkentray Açılış Töreni

- TBMM Başkanı Kahraman: - "Şu güzelim töreni görünce 1930'lu yıllarda bir tören resmi aklıma geldi. Üç beş tahtayı ufak bir derenin üzerine koymuşlar, oranın mülki amirleri, askeri amirler bir araya gelmiş, bayraklar, davullar, zurnalar... Ne o? En fazla 3 metrelik mesafeye iki kalas koyduk diye. Ne günden ne güne geldik"

Google Haberlere Abone ol
Başkentray Açılış Töreni

ANKARA (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 1930'lara ilişkin bir açılış töreni anısını paylaşarak, "Üç beş tahtayı ufak bir derenin üzerine koymuşlar, oranın mülki amirleri, askeri amirler bir araya gelmiş, bayraklar, davullar, zurnalar... Ne o? En fazla 3 metrelik mesafeye iki kalas koyduk diye. Ne günden ne güne geldik." dedi.

Kahraman, Kayaş Tren Garı'nda düzenlenen Başkentray Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, ülkeye bir güzel eserin daha kazandırıldığını söyledi.

Eski Bayındırlık Bakanlarından Halil Rıfat Paşa'nın "Gidemediğin yer senin değildir." sözünü hatırlatan Kahraman, karayollarında bu bir prenbi hayata geçiren ve son dönemde birçok eser kazandıranlara teşekkürlerini sundu.

Kahraman, "Şu güzelim töreni görünce 1930'lu yıllarda bir tören resmi aklıma geldi. Üç beş tahtayı ufak bir derenin üzerine koymuşlar, oranın mülki amirleri, askeri amirler bir araya gelmiş, bayraklar, davullar, zurnalar... Ne o? En fazla 3 metrelik mesafeye iki kalas koyduk diye. Ne günden ne güne geldik. Öncelikle Cenabıhakk'a daha sonra bu güzel günleri bize gösteren kişilere teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Londra'dan sonra dünyanın ikinci metrosu olan tarihi Karaköy Tüneli'nin, Londra'dan 12 yıl sonra 1875'te hizmete girdiğini hatırlatan Kahraman, şunları kaydetti:

"Güzel bir yol seferberliğimiz olmuştu ve yine Hicaz Demiryolu'nu yapmıştık. 8 senede koca çölü aştık, bin 400 kilometrelik Hicaz Demiryolu inşa edildi. 21 günlük mesafe 21 saate indi. Sultan Abdülhamid'in tahta çıkışının yıl dönümünde, 1908'de açıldı. Bir duraklama devri geçirdik ve derken şimdi muhteşem bir dönem yaşıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün emek verenlerden Allah razı olsun diyoruz."

Yorumlar