Anjiyo olan Fatih Altaylı: Karatay'ı dinlemeyin

Geçtiğimiz günlerde anjiyo olan ve ölümden dönen ünlü yazar Fatih Altaylı, yaşadıklarını yazdığı köşe yazısında anlattı. Altaylı, yazının sonunda ise Prof. Dr. Canan Karatay için “Canan Karatay Hanımefendi’nin önerdiği diyetleri uygulamayın.” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Anjiyo olan Fatih Altaylı: Karatay'ı dinlemeyin

Geçtiğimiz günlerde anjiyo olduktan sonra yoğun bakıma alınan Fatih Altaylı’nın son durumu gayet iyi. Hatta okurlarını merakta bırakmak istemeyen Altaylı, sağlık duruma ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Sağlık sorunu nedeni ile kimseyi rahatsız etmek istemediğini belirten Altaylı, Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ile ilgili uyarılarda da bulundu.

Altaylı’nın 1 Mart tarihli yazısında Karatay ile ilgili kullandığı ifadeler ise şöyle: “Bu durumumla ilgili olarak bir minik tavsiye vermek isterim. Canan Karatay Hanımefendi’nin önerdiği diyetleri uygulamayın. Bu diyetler kulağa hoş ya da işinize gelebilir. Belki birkaç kişiye de yaramış olabilir. Ama çok daha fazla insanın başına dert açtığından ve hatta ölümüne neden olduğundan şüpheniz olmasın.”

Bugün ise başka bir yazı kaleme alan Altaylı, “Ben uyarayım isteyen yesin” dedi. Söylediklerinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Altaylı,

“Canan Karatay’ın önerdiği bir diyeti falan uygulamadım çok şükür. Peki yazımın sonuna niye böyle bir cümle koydum? Tek maksadım vardı. Beni okuyan ve yazdıklarıma değer veren insanları korumak.

Bir yazar kendi deneyim ve bilgilerini okurları ile paylaşır, ben de öyle yaptım. Niye mi? Çok basit. Kalp rahatsızlığım nedeniyle hastanelik olup, iki stentle durumu atlattım ama ortada ilginç bir durum vardı. Geçen yıl yaptırdığım çekapta o iki damarda hiçbir sorun, hiçbir tıkanma yoktu. Bir yılda ne olmuştu da bu damarlar tıkanmıştı?

Olan şuydu, ben iyiyim diye gaza gelip, hiç yemediğim kadar tereyağ, hiç yemediğim kadar kırmızı et, kokoreç, sakatat yemiştim. Yani Canan Karatay’ın herkese önerdiği tarz bir beslenme” dedi.

Katıldığı programların yanında benim yazımın lafı olmaz

Altaylı, yazısının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“Ben de doktorlara “Canan Karatay tam tersini öneriyor” dediğimde, “Canan Karatay’ın önerdiği beslenme türü ile ilgili yayınlanmış tek bir bilimsel makalesini getirirseniz biz de bu diyeti uygulamanızı isteriz elbette. Saygın bir bilimsel dergide yayınlanmış ve atıf almış tek bir makale” dediler. Canan Karatay’ın diyetlerini uygulamak isteyenler var ise benim yazdığım bir yazının, Canan Hanım’ın katıldığı onlarca programın yanında lafı bile olmaz.”

Yorumlar

hasan İŞİ GÜCÜ COLA FİRMALARINI ASIL HEDEFTEN KALDIRIP YERİNE EKMEĞİ KOYMAK.YANİ EKMEĞİ BİR NEVİ ‘’GÜNAH KEÇİSİ’’ İLAN ETMEKTİR.COLA FİRMALARI BÖYLE İSTİYOR.YANİ KADIN ŞİRKETÇİ.ŞEYTANIN AVUKATLIĞINI VE PAPAĞANLIĞINI YAPIYOR...ŞİRKETLERİN SAHİPLERİ ROTHCHİLD VE ROKAFELLER AİLESİDİR.ANLADINIZ DEMİ.İÇİNDEKİ ZEHİR ZIKKIMI ASLA SÖYLEMEZ ALKOLÜN YÜZDE YÜZ SIVI ŞEKER OLDUĞUNU ASLA SÖYLEYEMEZ..ŞİRKETLER EKMEĞİ OTOPSİ EDİYOR VE BİZ SANA İLETİRİZ EKMEĞİN HANDİKAPLRINI.. SAKIN BİZE DOKUNMA DİYOR ...KISACA 12 BİN YILDIR YENEN EKMEK KOKAİN OLDU..CİPS KEK COLA-GİLLER ALKOL HEP MASUMDUR...BEN EKMEK YİYORUM -ASLAN GİBİ SADECE PROTEİNLE BESLENSEM-GÜNDE 20 SAAT UYURDUM HELE ERKEK ASLAN GÜNDE 22 SAAT UYUR.İLİM ÇALIŞMASIDIR BORU DEĞİL. EKMEK YEDİĞİMDEN İÇİN ANTİLOP HATTA CEYLAN GİİBİYİM..YAVRU CEYLAN GİBİ SEKERİM SEKİZMETREYİ RAHAT GEÇERİM....O KADAR ENERJİĞİM YANİ PEKİ NEDEN?.EN İYİ KARBONHİDRAT EKMEKTİRDE ONDAN...12 BİN YILDIR YENİR...DOMATESİN LAÇKALAŞMIŞ HİBRİTLİĞİNİ BİLEN BİLİR AMA ‘’ŞABANİYE’’ BUĞDAYI HE