'Abdullah Gül partiyi uzaktan kumanda edecek'

Eski AK Partili isimlerin kuracağı iddia edilen partinin Abdullah Gül'ün gölgesinde olacağı, Gül'ün sahaya inmek yerine partiyi uzaktan kumanda edeceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
'Abdullah Gül partiyi uzaktan kumanda edecek'

Bir dönemler AK Parti'de çeşitli görevlerde bulunmuş ancak şu an hepsi de pasifte olan isimlerin kuracağı iddia edilen partiyle ilgili yeni bir detay ortaya çıktı.

Ortaya çıkan yeni detaya göre Abdullah Gül, sahalara inerek Erdoğan'ın karşısına çıkmak yerine partiyi uzaktan kumanda edecek. Gül daha önce de aday olmak için uzaktan her şeyin tamamlanmasını istemiş ancak isteği yerine gelmeyince sahaya inmeden çekilmişti. 

Ali Babacan tarafından kurulacak parti ile ilgili Ali Bayramoğlu'nun aldığı kulis bilgisi de Gül'ün partinin üzerinde bir gölge rolünü oynayacağını gösteriyor.

Bayramoğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm şöyle: Bunun bir lider partisi olmayacağı ortada. Çünkü bunun gerideki asıl patronu, asıl Celal Bayar’ı Abdullah Gül. Bu çok da tabii. Yani bunların bir çoğunu siyasete sokan insan Abdullah Gül. Yaşça da büyük, cumhurbaşkanlığı yapmış, doğrudan sahaya inmek istemiyor. Arkalarında duruyor ama temel olarak sanıyorum her şey, Fehmi Koru da yazdı geçen gün, onun önüne gidiyor, ona soruluyor. Dolayısıyla burada Abdullah Gül lider olmayacak ama bir başka liderde keskin olarak ortaya çıkmayacak. Belki de Davutoğlu bunun için bu grupta yok, belki de bunun için Davutoğlu’nu bu grupta istemediler. Diğer taraftan Ali Babacan, hitabet açısından çok lider fonksiyonuna uygun gözükmüyor. Yani tanıdığımız Babacan. Onun için bir paylaşım olabilir. Yani siyasi konularda biri, ekonomik konularda diğerinin öne çıkacağı ama büyük taşıyıcılığı da Ali Babacan’ın yapacağı yani daha kolektif bir yönetim. Bunun şöyle bir avantajı olabilir, olumsuz da olabilir, millet bunu sevmeyebilir

Yorumlar