ABD'nin ardından bir ülke daha S-400 alımına karşı

Türkiye'nin hava savunma ihtiyacını gidermek için Rusya'dan yaptığı S-400 hava savunma sistemi alımına ABD'nin ardından Almanya'dan da itiraz geldi. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, ABD'nin endişelerine katıldıklarını ve endişeli olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin ardından bir ülke daha S-400 alımına karşı

Türkiye'nin Rusya'dan satın alacağı S-400'ler için başta ABD olmak üzere NATO ülkelerinden de baskı gelmeye başladı.Son olarak Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Türkiye'nin Rus füze savunma sistemi S-400'leri satın alma planının Alman hükümetinde büyük endişe yarattığını söyledi.

"ENDİŞELİYİZ"

Başkent Üniversitesi ve Konrad Adenauer Vakfı işbirliği ile düzenlenen İstanbul Güvenlik Konferansında konuşan Alman Büyükelçi, "Türkiye'nin Batı İttifakına sıkı bir şekilde kenetlenmiş kalmaya devam etmesini istediklerini, bu nedenle S-400'lerin satın alınmasını büyük endişeyle karşıladıklarını" belirtti.

Almanya'nın planlanan satın alma konusunda ABD ve diğer NATO partnerlerinin endişelerini paylaştığını belirten Erdmann, "Her devlet silah sistemleri satın almakta özgürdür. Ancak NATO ile uyumlu olmayan bir sistemde karar kılması durumunda Türkiye'nin bunun sonuçlarını hesaba katması gerekir" diye konuştu.

Yorumlar

yılmaz aslantürk aslanlar sizimi gerdi