22 Mart Hadi ipucu: Muğla Ölüdeniz'deki dağın adı nedir?

Hadi 22 Mart 2019 ipucu sorusu ve cevabı belli oldu. Hadi'den yapılan açıklamada ipucu sorusu ve cevabının Türkiye'nin en gözde turistik merkezlerinden biri olan Ölüdeniz'den geldiği belirtilerek, "Muğla ilinin Ölüdeniz Mahallesi'nde dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen bir dağ bulunmakta. Bu dağın adını biliyor musunuz?" denildi. Peki bu dağın adı nedir? 22 Mart Hadi ipucu sorusunun cevabı nedir?

Google Haberlere Abone ol
22 Mart Hadi ipucu: Muğla Ölüdeniz'deki dağın adı nedir?

Hadi 22 Mart 2019 Cuma günü ipucu sorusu ve cevabı belli oldu.

Hadi'den yapılan açıklamada bugünkü ipucu sorusunun Türkiye'nin en çok beğenilen turistik merkezlerinden biri olan Fethiye'deki Ölüdeniz ile ilgili oldu.

Açıklamada, "Bugünkü ipucumuz kültürel, coğrafi ve sportif açılardan zengin bir bölge hakkında sevgili hadiciler. Muğla ilinin Ölüdeniz Mahallesi'nde dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen bir dağ bulunmakta. Bu dağın adını biliyor musunuz?" denildi.

Peki sözü edilen dağın adı nedir?

İşte 22 Mart Hadi ipucu sorusunun cevabı:

Muğla Ölüdeniz'deki dağın adı nedir?

Babadağ.

Peki Babadağ tam olarak nerede, coğrafik özellikleri nelerdir?

Babadağ güney-batı Türkiye'de doğu Akdeniz Bölgesi'ndeki Muğla ilinin Fethiye ilçesinde bulunan bir dağ'dır.

Bu dağın iki zirvesi bulunmaktadır. En yüksek rakımlı zirvenin irtifası 1,969 metredir. "Karatepe" adı verilien ikinci zirvenin rakımı 1,400 metredir. Bu iki zirve karşı karşıya bulunmakta ve aralarından derince bir sel vadisi geçmektedir. Her iki zirve de kireçtaşı/kalkerden oluşmuştur. İki zirvenin birbirinde ayrık olması dolayısıyla bazı coğrafyacılar Babadağı'nı bir "sıradağ" olarak nitelendirmektedirler.

Babadağ çok zengin olan bitki türleri ile dikkati çekmektedir. Bu bitkiler arasında 1,400 m ile 1,800 m rakımlı arazide gayet yaygın (Acer undulatum) Latince sınıflanma isimli bu bölgeye has akçaağaç türünden ağaçlar ve (Cedrus libani) Latince sınıflanma isimli Türkiye'ye has sedir türü ağaç ormanları çok önemlidir.

Babadağı zirvesi ve "Karatepe" adı verilen alt-zirve denize çok yakındır; denizden uzaklık 5 km yi geçmez. Bu nedenle Fethiye ve civarına gelen turistler için bu zirvelerden denize doğru rotalı "yamaç paraşütü" sporu geliştirilmiştir.

HADİ NEDİR?

Hadi online bilgi yarışmasına herkes katılabiliyor. 

Saat 20.30'da yapılacak yarışmanın toplam ödülü 20.000 TL olacak.

Yarışmaya mobil uygulamayı indiren ve internet bağlantısı bulananlar katılabilir.

Yarışmanın sonunda 20 bin liralık ödül kazanılıyor. Yarışmayı kazanmak için bütün soruları cevaplamak gerekiyor.

Soruların hepsini cevaplayanların sayısı birden fazla olursa toplam ödül paylaşılıyor.

Hadi'de birbirinden farklı konularda da yarışmalar düzenleniyor. Örneğin Spor, müzik, futbol, film, magazin, kolayı, zoru, orta şekerlisi.

Hadi’yi indirdikten sonra ilgi duyduğun kategorilerdeki yarışmaların hangi gün ve saatte yapılacağını öğrenmek için ana sayfada hadi logosunun altında yer alan menüdeki butona tıklayarak yarışma yayın akışlarına bakmayı sakın unutma.

Katıldığın yarışmalardaki tüm soruları doğru bilirsen, günün para ödülünü, senin gibi tüm soruları doğru bilen hadicilerle eşit olarak paylaşırsın. Bir soruya yanlış cevap verirsen elenirsin ama jokerin varsa elenmez yarışmaya devam edersin.

Hadi ile yeni tanışıyorsan, yanlış bir cevap versen bile yarışmaya devam etmeni sağlayacak jokerlere nasıl ulaşabileceğini de hemen söyleyelim. Joker kazanmak istiyorsan bir arkadaşını hadi’ye davet edebilirsin. Davetini kabul eden her arkadaşın sana +1 joker kazandırır. Instagram ve Youtube’da hadioynalive hesaplarımızı takip ederek sürpriz jokerler ve yarışma ipuçlarına ulaşabilirsin.

Sana herkesin çok bilmediği bir sır daha verelim. hadi’ye tam vaktinde gelmen çok önemli! 

Bazı günler yarışma geri sayım ekranlarında 3. soruyu da garantileyeceğin ekstra sürpriz ipuçları seni bekliyor olabilir.

Yorumlar