Geçitkale Havaalanı için ilk İHA havalandı

Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri izlemek ve Türk araştırma gemilerini korumak için planlanan ilk adım atıldı. Türkiye'den Geçitkale Havaalanı'na konuşlanmak üzere ilk İHA havalandı.

Google Haberlere Abone ol
Geçitkale Havaalanı için ilk İHA havalandı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarını korumak için attığı önemli adımlardan biride KKTC'de bulunan Geçitkale Havaalanı'nın İHA üssü olarak kullanılması idi. Türk araştırma ve sondaj gemilerini korumak bölgedeki savaş gemilerine istihbarat aktarımı yapmak için bölgeye İHA konuşlandırılması için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bölgede yürütülecek faaliyetler için kullanılması yönünde karar alınan İHA'ların bölgeye sevkiyatı başladı.

GEÇİTKALE'YE GİTMEK ÜZERE HAVALANDI

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki havadan gözleri olacak İHA'lar Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığından havalandı. Bayraktar TB2 tipi ınsansız hava aracı gerekli hazırlıklar sonrası saat 05.00'te Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığından Geçitkale Havaalanına uçtu. Bayraktar TB2'nin Dalaman'dan havalanmasının ardından yaklaşık 5 saatlik uçuşun ardından Geçitkale Havaalanı'na inmesi bekleniyor.

KKTC Bakanlar Kurulu, cuma günü, Geçitkale Havaalanı'nın İHA'larla yürütülecek faaliyetler için kullanılması kararı almıştı. KKTC hükümeti, Türkiye'nin talebi üzerine Geçitkale Havaalanı'nın Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına (KTBK) tahsis edilmesine onay vermişti.

Yorumlar