Gazze'deki maaş krizi

- Gazze'deki İdari Komite Başkanı Sıyam: - "Ramallah hükümeti, (Batı Şeria'daki Ulusal Uzlaşı Hükümeti) Gazze ve Batı Şeria'daki kamu çalışanlarına yönelik ayrımcılık politikası izliyor"

Google Haberlere Abone ol
Gazze'deki maaş krizi

GAZZE (AA) - Gazze'deki İdari Komite, Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze Şeridi'ndeki kamu çalışanlarının maaşlarında kesinti yapmasını kınadı.

Hamas'ın Gazze'de uzlaşı hükümetinin boşluğunu doldurmak amacıyla oluşturduğu İdari Komite'nin Başkanı Abdusselam Sıyam, yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze Şeridi'ndeki kamu çalışanlarının maaşlarında kesinti yapmasını kınayarak, herkesin, çalışanların ve çocuklarının rızkını hedef alan bu krizi çözmek için tek saf olması gerektiğini belirtti.

Açıklamasında, "Ramallah hükümeti, (Batı Şeria'daki Ulusal Uzlaşı Hükümeti) Gazze ve Batı Şeria'daki kamu çalışanlarına yönelik ayrımcılık politikası izliyor." ifadelerine yer veren Sıyam, bütün akil insanları Gazze'deki kamu çalışanlarının maaşlarında yapılan kesinti sorununu çözmek için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Gazze Şeridi'ndeki kamu çalışanları dün yaptıkları açıklamada, mart ayı maaşlarında yüzde 30 kesinti olduğunu belirtmişlerdi. Uzlaşı hükümeti ise kesintinin geçici olduğunu, kesintinin brüt maaştan değil primlerden yapıldığını ve ambargodan kaynaklandığını öne sürmüştü.

Filistin'de 2 Haziran 2014'te Ulusal Uzlaşı Hükümeti kurulmuş ancak Hamas ve Fetih arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle hükümet Gazze Şeridi'nde göreve başlayamamıştı.

Yorumlar