Galatasaray Alanya maçı kaç kaç bitti maç özeti golleri kim attı?

Galatasaray, Süper Lig'in 13'üncü haftasında Alanyaspor'u 4-0 yenerek liderlik iddiasında önemli bir zafer kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray, Alanyaspor'u 4 golle geçti

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında Corendon Alanyaspor'u ağırlayarak, sahasında 4-0'lık net bir galibiyet aldı. Bu zaferle birlikte puanını 34'e yükselten sarı-kırmızılı ekip, liderlik koltuğuna oturdu.

GOLLER PEŞ PEŞE GELDİ

Maçın ilk golü 37. dakikada Mauro Icardi'den geldi. Icardi, sahadaki varlığını hissettiren etkili oyunuyla 4 haftalık gol suskunluğunu Alanyaspor karşısında bozdu. İlk yarının son dakikalarında Dries Mertens'in sol çaprazdan yaptığı şık vuruşla fark ikiye çıktı.

İkinci yarıda da Galatasaray'ın atakları devam etti. 59. dakikada yine sahneye çıkan Mertens, takımının üçüncü golünü kaydetti. Maçın 70. dakikasında Wilfried Zaha'nın sol çaprazdan yaptığı sert vuruş, skoru 4-0'a taşıdı ve Galatasaray, bu skorla maçı kazanan taraf oldu.

EVİNDE KAYBETMEYİ UNUTTU

Galatasaray, Süper Lig'de evinde çıktığı son 23 maçta mağlup olmadı. Bu etkileyici seride, 21 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek, Seyrantepe'deki gücünü bir kez daha gösterdi.

Meta Açıklaması: Galatasaray, Süper Lig'in 13. haftasında Corendon Alanyaspor'u 4-0 mağlup ederek liderliğe yükseldi. Icardi, Mertens ve Zaha'nın golleriyle evindeki yenilmezliğini sürdüren sarı-kırmızılılar, etkileyici bir performans sergiledi.

GALATASARAY ALANYASPOR MAÇ ÖZETİ

90.DAKİKA: Maçta son düdük geldi. Galatasaray, Alanyaspor'u 4-0 mağlup etti.

90.DAKİKA: 90+5: Ziyech'in pası ile savunma arkasına sarkan Tete, ceza sahasında içeri yerden gönderdi. Icardi'den önce savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

90.DAKİKA: 90+3'te sağdan hücuma çıkan Hadergjonaj, ceza sahasına orta denedi. Savunmada Kaan Ayhan topu kafayla karşıladı.

90.DAKİKA: Maçın sonuna 6 dakikalık kayıp zaman işareti geldi.

89.DAKİKA: Sol kanatta topu alan Oğuz Aydın, pasını ceza sahası içindeki Cordova'ya gönderdi. Cordova'dan önce savunma topa müdahale etti.

87.DAKİKA: DİREK! Hakim Ziyech'in pası ile ceza sahasında topla buluşan Tete, sağ çaprazda yerden şutunu çekti. Kaleci Ertuğrul'a çarpan top direkten oyun alanına döndü. Sonrasında Ziyech için ofsayt bayrağı havaya kalktı.

85.DAKİKA: Savunmadan topla ileri çıkan Kaan Ayhan, pasını sol kanatta top isteyen Ziyech'in koşu yoluna gönderdi. Ziyech, ceza sahasında çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Ertuğrul, üstüne gelen topta hata yapmadı.

83.DAKİKA: Galatasaray bu bölümde tempoyu düşürdü.

80.DAKİKA: Leroy Fer - Fidan Aliti

79.DAKİKA: Davinson Sánchez - Victor Nelsson

79.DAKİKA: KAÇTI! Icardi'nin başlattığı atakta Hakim Ziyech, sol kanattan ortasını içeri gönderdi. Tete'nin yatarak vuruşunda top kale direğinin üzerinden dışarı gitti.

77.DAKİKA: Galatasaray'da Davinson Sanchez sakatlık yaşıyor. Kenarda Nelsson da oyuna girmek için hazırlanıyor.

76.DAKİKA: Sağ kanattan ceza sahasına giren Tete, ortasını yerden içeri göndermek istedi. Savunmada Hadergjonaj ayak koydu.

74.DAKİKA: Dries Mertens - Hakim Ziyech

73.DAKİKA: Lucas Torreira - Kerem Demirbay

73.DAKİKA: Barış Alper Yılmaz - Kerem Aktürkoğlu

73.DAKİKA: Wilfried Zaha - Tetê

72.DAKİKA: Alanyaspor sol kanattan Oğuz Aydın'la gelmek istedi ancak savunmada Davinson Sanchez, yatarak topu taca gönderdi.

70.DAKİKA: GOL! Galatasaray, Zaha ile farkı açmaya devam ediyor. Rakip yarı alanda hızlı hücum şansı yakalayan Galatasaray'da Icardi'nin pasında topla buluşan Zaha, sol kanattan girdiği ceza sahasında açısını ortaladıktan sonra çok sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Gol - Wilfried Zaha

67.DAKİKA: Efecan Karaca - Loide Augusto

67.DAKİKA: Nuno Lima - Florent Hadergjonaj

66.DAKİKA: Alanyaspor'da Novais, atak yönünü sol kanata Oğuz Aydın'a çevirdi. Oğuz, ceza sahasına girdikten sonra içeri yerden ortaladı. Savunmaya çarpan top kaleci Muslera'da kaldı.

62.DAKİKA: Galatasaray kendi yarı sahasında hazırlık pasları yapıyor.

59.DAKİKA: GOL! Galatasaray Mertens'le farkı 3'e yükseltti. Sol kanattan Kazımcan'ın ön direğe gönderdiği ortayı Icardi, kafayla arkaya aşırdı. Uzak direkte boş olan Mertens, düzgün bir vuruş ile skor tabelasını 3-0'a getirdi.Gol - Dries Mertens

58.DAKİKA: Sol kanatta topu alan Zaha, ceza sahasına uzun top gönderdi. Mertens göğsü ile kontrol ettiği topu dar açıda içeri gönderdi. Savunma uzaklaştırdı.

57.DAKİKA: Oyun kaldığı yerden şimdi tekrar başladı.

55.DAKİKA: Hakem Ali Şansalan oyuna devam edemiyor. Dördüncü hakem Yiğit Arslan maçın kalan bölümünde düdük çalacak.

53.DAKİKA: Hakem Ali Şansalan, sol arka adalesinden sakatlık yaşıyor. Oyun durdu.

50.DAKİKA: Alanyaspor etkili oldu. Sol kanatta geniş bir koridor yakalayan Oğuz Aydın, hızla rakip ceza sahasına kat etti ve sol çaprazdan kaleyi düşündü. Kaleci Muslera ayağıyla kurtardı.

49.DAKİKA: Zaha'nın pası ile ceza sahasında topla buluşan Mertens, kale sahasına yüksek top gönderdi. Savunma ayak koydu.

47.DAKİKA: Galatasaray ikinci yarının başında gole yaklaştı. Barış Alper'in pasında topu alan Icardi plase vuruşu denedi, top savunmaya çarpıp kornere çıktı.

46.DAKİKA: Carlos Eduardo - Sergio Córdova

46.DAKİKA: Pione Sisto - João Novais

Maç Başladı 46.DAKİKA: Maçta ikinci yarı başladı.

BİRİNCİ DEVRE MAÇ ÖZETİ

Devre Arası Mücadelede ilk yarı 2-0'lık Galatasaray üstünlüğü ile sonuçlandı.

45.DAKİKA: GOL! Galatasaray Mertens'le farkı 2'ye çıkardı. Savunmanın istediği gibi uzaklaştıramadığı topu ceza sahasında önünde bulan Mertens, kendine boşluk aradı ve açıyı bulduktan sonra enfes bir vuruşla takımını rahatlatan golü attı.Gol - Dries Mertens

45.DAKİKA: İlk yarının sonuna 3 dakikalık kayıp zaman işaret edildi.

40.DAKİKA: KAÇTI! Savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Mertens, bekletmeden kaleyi düşündü. Savunmada Fatih son anda yaptığı müdahale ile golü çıkardı.

39.DAKİKA: Sarı Kart - Barış Alper Yılmaz

37.DAKİKA: GOL! Galatasaray, Icardi'nin golü ile maçta öne geçti. Ceza sahasına atılan topu sağ kanatta kontrol eden Mertens, pasını kale sahasına yerden çevirdi. Kendisini unutturan Icardi, altıpas içinde dokunarak topu ağlara gönderdi.Gol - Mauro Icardi

32.DAKİKA: Alanyaspor etkili geldi. Sol kanattan Efecan'ın içeri havalandırdığı topu Lima kafayla kale sahasındaki Carlos Eduardo'ya indirmek istedi. Top Eduardo'yu geçti.

30.DAKİKA: Sarı Kart - Nuno Lima

28.DAKİKA: Barış Alper'in önüne bıraktığı topa kaleyi cepheden gören bir yerden çok sert vuran Mertens, kaleci Ertuğrul'u geçemedi.

25.DAKİKA: Sol kanattan hücuma destek veren Balkovec'in içeri ortasında Nuno Lima'nın vuruşu üstten auta çıktı.

21.DAKİKA: Barış Alper'in pası ile ceza sahasına giren Boey, sağ çaprazdan pasını içeri gönderdi. Savunma ayak koydu.

18.DAKİKA: Alanyaspor sağ kanattan gelmek istedi ancak kale sahasına gönderilen uzun topa Carlos Eduardo'dan önce Kaan kafayı vurdu.

14.DAKİKA: Zaha'nın topuk pası ile sol kanatta topla buluşan Kazımcan içeri yerden gönderdi. Savunmaya çarpan topu önünde bulan Ndombele, ceza sahası sol çaprazından vuruşunu yaptı ama bu şut çerçeveyi bulmadı.

12.DAKİKA: Mertens'in sağ kanattan sol kanata uzun gönderdiği topu iyi kontrol eden Wilfried Zaha, sol çaprazdan kaleye sert bir şut çekti. Top üstten dışarı gitti.

10.DAKİKA: Ertuğrul'un tedavisi tamamlandı ve oyun tekrar hareketlendi.

9.DAKİKA: Alanyaspor kalecisi Ertuğrul sol bileğinden bir problem yaşıyor. Oyun durdu.

8.DAKİKA: DİREK! Galatasaray direği geçemedi. Ndombele'nin savunma arkasına derin gönderdiği pasla ceza sahasında pozisyona giren Icardi, kaleciden sıyrılıp dar açıdan vuruşunu yaptı ama direği geçemedi.

7.DAKİKA: Galatasaray maça şiddetli ön alan baskısıyla başladı. Alanyaspor rakip yarı alana geçemiyor.

4.DAKİKA: KALECİ! Sol kanattan şık hareketlerle ceza sahasına giren Zaha, pasını ceza yayına doğru çıkardı. Icardi, sağ ayağıyla kontrol ettiği topu yere düşürmeden sert bir şutla kaleye gönderdi. Kaleci Ertuğrul çok iyi çıkardı. Savunma da tehlikeyi uzaklaştırdı.

3.DAKİKA: Sol kanatta Zaha'nın pası ile topla buluşan Kazımcan, ceza sahasına yerden ortaladı. Savunma son anda ayak koydu.

2.DAKİKA: Sağ kanatta topu alan Mertens'in ön direğe gönderdiği ortada Sanchez'in kafa vuruşunu kaleci Ertuğrul kornere çeldi.

1.DAKİKA: Maçta ilk düdük geldi ve karşılaşma başladı.

Alanyaspor'un ilk 11'i: Ertuğrul, Lima, Furkan, Fatih, Balkovec, Fer, Janver, Efecan, Oğuz, Sisto, Eduardo.

Galatasaray'ın ilk 11'i:Muslera, Boey, Davinson, Kaan, Kazımcan, Torreira, Ndombele, Barış Alper, Mertens, Zaha, Icardi.

Yorumlar