Fırat Kalkanı Harekatı üç kardeşi buluşturdu

- Terör örgütü PYD'nin baskıları nedeniyle evini terk eden ve Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Cerablus'a sığınan Suriyeli Ubeyd, burada yıllardır görmediği iki kız kardeşiyle buluştu

Google Haberlere Abone ol
Fırat Kalkanı Harekatı üç kardeşi buluşturdu

GAZİANTEP - Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin baskıları nedeniyle Tel Abyad'daki evini terk eden ve Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Cerablus'a sığınan Hanse Ubeyd uzun süredir görmediği iki kız kardeşine kavuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan harekat kapsamında terör örgütlerinin bertaraf edildiği Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesi, ülkenin çeşitli yerlerinde zulme uğrayanların sığındığı liman haline geldi.

"Özgür kent"in kucak açtığı misafirlerden 82 yaşındaki Suriyeli Hanse Ubeyd, yaklaşık 3 ay önce çocukları ve torunlarıyla ilçede bulunan ve yaşanan olumsuzluklar nedeniyle uzun süredir göremediği kardeşleri Hedle (78) ve Terfe'nin (70) yanına yerleşti.

Evini terk etmenin üzüntüsü ve kardeşleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu bir arada yaşayan Hanse Ubeyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rakka'ya bağlı Tel Abyad'da doğup büyüdüğünü ve orada evlendiğini söyledi.

Kardeşlerinin ise Cerablus'a gelin geldiklerini anlatan Ubeyd, PYD'nin Tel Abyad'ı ele geçirmesinin ardından evlerinden edildiklerini ve 1,5 yıl önce köye yerleştiklerini belirtti.

Cerablus'un terör örgütü DEAŞ'ten temizlenmesi üzerine kardeşlerinin yanına geldiğini ifade eden Hanse Ubeyd, şöyle konuştu:

"Savaş nedeniyle çok acılar çektik, yaklaşık 5 yıldır kardeşlerimi göremiyordum, çatışmalar nedeniyle seyahat edemiyorduk. Burada güvenliğin sağlanmasının ardından kardeşlerimle buluştum. İnsanın ailesinin yanında olması güzel ama ben evimi özlüyorum, zaten çok yaşlıyım inşallah ölmeden önce doğup büyüdüğüm yerlere geri dönme imkanı bulurum."

Terfe Ubeyd ise ablasını çok sevdiğini ve onunla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Harekatın ardından Cerablus'un güvenli hale geldiğine dikkati çeken Ubeyd, "Küçükken ablam bana adeta annelik yapardı, sonra biz buraya geldik. Savaştan önce gidip gelirdik birbirimize ama 5 yıldır görüşmüyorduk. Şimdi 3 aile bir araya geldik, mutluyuz ama tabii ki ablam çatışmaların bitmesini ve evine dönmeyi istiyor." dedi.

Yorumlar