Fethi Sekin Maçka'da görev yaptı mı?

Fethi Sekin'in görev yaptığı yerler arasında Maçka olup olmadığını merak eden vatandaşlar Fethi Sekin Maçka'da görev yaptı mı şeklinde soruyor. Polis teşkilatının kahraman üyesi Sekin, İzmir'de çatıştığı teröristler tarafından öldürülmüştü.

Google Haberlere Abone ol
Fethi Sekin Maçka'da görev yaptı mı?

Fethi Sekin Maçka'da görev yaptı mı, nerelerde görev yaptı soruları merakla sorulan Sekin'in 4 Ocak gününde ölüm yıldönümüdür. 

Türkiye onun kahramanlığını uzun zamandır konuşuyor.

Polis teşkilatının yüzakı olarak tarihe adını yazdıran Sekin, İzmir'de adliye önünde çatıştığı teröristlerden biri tarafından vurularak şehit edilmişti. 4 Ocak günü Sekin'in ölüm yıldönümüdür. Ölüm yıldönümü yaklaşırken "fethi sekin maçkada görev yaptı mı" soruları da merakla soruluyor. 

FETHİ SEKİN MAÇKA'DA GÖREV YAPTI MI?

Fethi Sekin'in ilk görev yeri Kilis'tir. Ondan sonrası ise Bingöl'dür.

Sekin Bingöl'de 3 yıl görev yaptıktan sonra şehit düştüğü İzmir'e atandı.

fethi sekin maçkada görev yaptı mı
Fethi Sekin

 

İzmir'de adliye korumasında görev yapmaktaydı. Dolayısıyla Fethi Sekin'in Trabzon'un Maçka ilçesinde görev yaptığına dair bir bilgi bulunmuyor.

FETHİ SEKİN KİMDİR, NERELİDİR?

Aslen Elazığlı olan Fethi Sekin 1973 yılında Baskil ilçesine bağlı Doğancık köyünde dünyaya geldi. 

Eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra Polis Meslek Yüksekokulu’nu kazandı.

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’ndan 1995 yılında mezun olan Sekin’in ilk görev yeri Kilis oldu. Daha sonra Bingöl’e atanan Sekin, 1999-2002 yıllarında bu kentte görev yaptı. Bingöl’den sonra İzmir’e tayin olan Sekin, yaklaşık 9 yıl adliye önünde görev aldı.

TERÖRİSTLER TARAFINDAN ŞEHİT EDİLDİ

Teröristlerin C kapısına yaklaşarak saldırıyı planladıkları gibi yapmalarını engelleyen Sekin, yanlarında 2 kalaşnikof, RPG-7 roketatar ve 8 mühimmatı, el bombaları bulunan teröristleri püskürterek olası faciayı önledi.Kahramanlığıyla canı pahasına çok sayıda insanın yaşamını kurtaran evli ve 3 çocuk babası Fethi Sekin, memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı.Hain saldırıda Sekin ile adliye personeli Musa Can da hayatını kaybetti, 3 avukat, 2 polis memuru, 2 adliye memuru ve 2 sivil olmak üzere 9 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist ise olay yerinde öldürüldü.

BABASI FETHİ SEKİN'İ ANLATMIŞTI

Kahraman Polis Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, oğlunu anlatığı bir röportajında şunları söylemişti: 

"Çocukluğunda da korkusuzdu. Korku nedir bilmezdi. Çok çalışkandı. Köyde sulama işlerine giderdi, kayısı işlerdi. Davarları otlatmaya götürürdü. Bekçi amcası Mevlüt vardı, onun kıyafetlerini giymeye çalışırdı, onu örnek alıyordu. Azimle çalıştı, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulunu kazandı. Kazandıktan sonra ilk görev yeri Kilis'ti, sonra Bingöl, oradan da İzmir'e atandı. Yaklaşık 14 yıldır İzmir'deydi, 8 yıldır da adliyenin önünde görev yapıyordu."

Oğlunun şehit olduğu gün Aydın'da böbrek taşı ameliyatı olduğunu aktaran Sekin, o günü şöyle anlattı:

"Hastanede böbrek taşı ameliyatı olmuştum. Ameliyattayken olay oluyor. Sonra beni servise alıyorlar. Televizyon açıktı. İzmir Adliyesinde olay olduğu haberleri vardı. Bir şehidimiz var, ismi de Fethi diyordu, soyadını öğrenmemişlerdi. Ben onu duyduğumda yakarmışım, kendimden geçmişim. Gözlerimi açtığımda odada dolu insan vardı. Valisi, emniyet müdürü, belediye başkanı, herkes burada. (Fethi) Gözlerini dünyaya ilk açtığı zaman ben vatani görevim için Ankara'daydım, son kapattığında da ameliyattan yeni çıkmıştım. Hem doğumunda hem ölümünde yanında bulunamadım. Cenaze törenine de katılamamıştım. Bunun üzüntüsü halen devam ediyor. Hiç ölmemiş gibi..."

Oğlunun cesaretiyle tüm Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Sekin, "Gurur duyuyorum. Bu gurur tüm Türkiye'nin gururudur. Güzel ülkemde Fethi Sekin'ler bitmez, bir Fethi Sekin ölür, bin Fethi Sekin doğar. Zaten şu anda Türkiye'nin kalbinde yaşıyor. Camisinde, hastanesinde, okulunda, kütüphanesinde, caddesinde, sokağında ismi yaşatılıyor. Allah devlet büyüklerimizden razı olsun. İsmini ölümsüzleştirdiler." dedi.


 

Yorumlar