Fedai ve Sanem Kahraman kimdir? Burgas kimin, sahibi kimdir? Gazi ödülü ne kadar?

Fedai ve Sanem Kahraman kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor? Gazi Koşusu'nun sonuncusunu kim kazandı, Gazi Koşusu ödülü ne kadar, yarışı kazanan atın sahibi kimdir? Yarışı kazanan Burgas at kimin, sahibi kimdir? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Fedai ve Sanem Kahraman kimdir?

Fedai ve Sanem Kahraman kimdir, meslekleri nedir, nerelidir, ne iş yapıyor? Gazi Koşusu Ödülü ne kadar, bugünkü koşuyu kim kazandı, kazanan atın sahibi kimdir? Yarışı kazanan Burgas kimin, sahibi kimdir? Burgas yarışı atı kimin? işte Gazi Koşusu ile ilgili bilgiler:

Fedai ve Sanem Kahraman kimdir?
Fedai ve Sanem Kahraman

 

Fedai Kahraman, Gazi Koşusunda koşan atlardan birinin sahibi olarak biliniyor. 

Hakkında bilinenlerden önemli bir konu seyislerin parasını vermemesiydi.

Konuyla alakalı 2018 yılında Takvim ve Hürriyet Gazetesi'nde çıkan bir haberde şöyle denilmişti: 

İki ay önce yapılan Gazi Koşusu’nu Hep Beraber isimli safkan kazandı. Atın sahibi Fedai Kahraman, milyonları cebe attı. Ancak seyislere bir kuruş bile ödeme yapmadı.

92'nci Gazi Kosusu'nu iki ay önce Ahmet Çelik'in bindiği Hep Beraber isimli safkan kazandı.

Başarılı atın sahibi Fedai Kahraman, birincilik, kaydiye ve yetiştiricilik ödülü ile birlikte toplamda 2 milyon 935 bin 850 TL'yi kasasına koydu.

Ancak kendisiyle ilgili sok bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Kahraman, şampiyon ata adeta bebek gibi bakan seyislere bir kuruş bile ödeme yapmadı. Hatta bu kişileri isten çıkardı. Şoke olan seyisler ise haklarını isteyip başka bir is aramaya basladı.

Hep Beraber adlı safkan, Veliefendi Hipodromu'nda yapılan koşuyu, 2.29.67'lik dereceyle tamamlamıştı. Hep Beraber isimli at, Osmanlı ordusundan ganimet olarak alınan ve 'Byerley Türk' adı verilen cinsin son temsilcisi olarak biliniyor.

TEKRAR GÜNDEMDELER

95. Gazi Koşusu’nda en büyük favorilerden birisi olan Burgas isimli 3 yaşlı İngiliz safkanı şimdiden herkesin gözdesi haline geldi. At yarışçılığının derbisi olarak gösterilen Gazi Koşusu’na jokey Ahmet Çelik ile katılacak olan Burgas isimli safkanının yarış hayatı da araştırılmakta.

Fedai Kahraman’ın yetiştiricisi, Sanem Kahraman’ın sahibi olduğu doru erkek safkanı, Tevfik Bardakcı antrene etmektedir. 17 Ekim 2020 günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda katıldığı Şartlı-1 koşuyla yarış hayatına başlayan King David temsilcisi, toplamda katıldığı 8 koşuda; 5 birincilik, 2 ikincilik, 1 de dördüncülük elde etti.

Bu yıl 20 Mart günü (A3) Tendürek Koşusu’nu Adana Yeşiloba Hipodromu’nda, 18 Nisan’da (KV-9) Sadık Eliyeşil Koşusu’nu İstanbul çim pistinde ve (G3) Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nu ise 5 Haziran günü Ankara’da kazanmayı başarmıştı. 103 handikap puanı bulunan safkan, 16.05.2021 tarihinde katıldığı (G1) Erkek Tay Deneme Koşusu’nda ise dördüncü olmuştu.

ONLARIN ATI KAZANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 95'incisini Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu, jokeyliğini Ahmet Çelik'in yaptığı "Burgas" isimli safkan kazandı. Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 metre mesafeli koşuya bu yıl 21'i erkek, 1'i dişi olmak üzere 22 at katıldı.

Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen koşuyu Ahmet Çelik'in bindiği "Burgas" isimli safkan 2.27.36'lık derecesiyle ilk sırada bitirdi. Yarışta ikinciliği 2.27.53'lük derecesiyle Gökhan Kocakaya'nın bindiği ve Melis Kurtel Emin'in sahibi olduğu "Real Runner" adlı safkan aldı. Üçüncü sırada ise 2.27.54'lük derecesiyle Adnan Türkoğlu'nun sahibi olduğu ve Kadir Tokaçoğlu'nun bindiği "Megaloman" adlı safkan geldi. Ali Muhiddin Hacıbekir'in "Neriman" isimli kısrağı tarafından kazanılan 1927 yılındaki ilk Gazi Koşusu ile başlayan ve kesintisiz devam eden yarış, "Türk at yarışçılığının derbisi" olarak ifade ediliyor.

GAZİ KOŞUSU ÖDÜLÜ NE KADAR?

Gazi Koşusu'nda 2021 yılı birincilik ikramiyesi 2 milyon 100 bin lira olarak belirlendi. Koşuyu kazanan "Burgas" adlı safkanın sahibi Sanem Kahraman, birincilik ikramiyesinin yanı sıra kayıt tutarları, taksit ücretleri, at sahibi primi ve yetiştiricilik primi ile toplamda 3 milyon 737 bin 850 lira ikramiyeyi de elde etti. Yarışta dereceye giren taylardan ikincinin sahibine 840 bin, üçüncünün sahibine 420 bin, dördüncünün sahibine 210 bin, beşincinin sahibine de 105 bin lira ödenecek.

SANEM KAHRAMAN KİMDİR?

95. Gazi Koşusu’nda start alacak olan Burgas’ın sahibi olan Sanem Kahraman ismi pek o kadar da yabancı değil. 2018 yılında Gazi’yi kazanan Hep Beraber adlı safkanında sahibi olan Kahraman o gün yaptığı açıklamasında, “Bacaklarım titriyor. 20 yıldır bu anı bekliyoruz. Tarif edilemez bir duygu. Mutluyuz” ifadelerine yer vermişti.

 2018’de Gazi’yi kazanan Hep Beraber adlı safkanın jokeyi de Ahmet Çelik’ti.

JOKEY AHMET ÇELİK KİMDİR?

1987 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelen Gazi Koşusu rekortmeni Ahmet Çelik, aslen Şanlıurfa Suruçludur. Küçüklüğünden bu yana atlara sevgisi olduğunu her fırsatta dile getiren Çelik, babasının ilk olarak ‘Çetebey’ isminde bir at aldığından da söz etmiştir.
İlk defa Çetebey’e binen Çelik o dakika jokey olmaya karar verdiğini söyleyerek Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde jokeylik öğretimini tamamladıktan sonra 2003 yılında da bu okuldan mezun oldu.

7 kez üst üste Gazi Koşusu’nu kazanma başarısı gösteren Ahmet Çelik, 2020 Gazi Koşusu’nu da Ayşegül Kurtel’in sahibi olduğu Call To Victory adlı safkanla kazanarak birincilik elde etmişti.

Kaynak: Hürriyet ve Takvim

Yorumlar