Facebook ve Instagram bütün dünyada çöktü

Sosyal medya platformları Facebook ve Instagram'da saat 16.00'dan sonra sorun yaşanmaya başladı. Sorunun dünya genelinde yaşandığı belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
Facebook ve Instagram bütün dünyada çöktü

Sosyal medyanın iki büyük platformu Facebook ve Instagram çöktü. Çökmenin Amerika ve Avrupa kıtalarında da meydana geldiği belirtiliyor. Çökme nedeni konusunda ilk resmi açıklama BTK Başkanından geldi. Açıklamada, Facebook ve Instagram'da meydana gelen çöküntünün küresel olduğu belirtildi. BTK Başkanı tarafından konuya ilişkin bazı haritalar da payaşıldı.

Sorunun Facebook sunucularından kaynaklandığı, Instagram'ın da aynı sunucuları kullandığı için her iki platformda da sorun yaşadığı belirtiliyor.

Yaşanan problemin şimdilik Avrupa ağırlıklı olduğu belirtiliyor.

BTK Başkanı tarafından paylaşılan harita

Sorun bildiren kullanıcıların çoğu, sitenin yüklenemediği veya hesaplarına ulaşamadığını ifade ediyor. Bazı kullanıcılar ise 'Facebook kısa bir süre sonra geri dönecek' uyarısıyla karşılaşıyor. 

BTK BAŞKANI ÖMER SAYAN'DAN AÇIKLAMA 

Öte yandan BTK Başkanı Ömer Sayan da, yaşanan sorunla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Facebook ve Instagram'da Amerika, Avrupa, Güney Amerika başta olmak üzere küresel çapta teknik bir problem olduğu raporlandı." dedi.

Yorumlar