Facebook Avrupa'daki seçimler öncesi harekete geçti

Pek çok Avrupa ülkesi sandık başına gittiğinden Facebook sahte haberler konusunda ciddileşiyor

Google Haberlere Abone ol
Facebook Avrupa'daki seçimler öncesi harekete geçti

Sosyal ağ devi Facebook, Birleşik Krallık genel seçimlerinden bir ay önce sahte haberlere yönelik mücadele başlattı. Facebook sahte haberlere karşı mücadele etmek için haber gönderim algoritması üzerinde değişiklikler yaptı ve "on binlerce" hesabı sildi. 

Facebook , sahte haberlerin yayılmasını önlemek için yoğun bir baskı altında bulunuyor ve bu, geçen yıl gerçekleşen ABD başkanlık seçimleri sırasında ve diğer sosyal medya hizmetlerinde pek çok yanlış mesaj paylaşıldığı sırada ön plana çıktı.

Facebook, geçtiğimiz ayki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turundan önce Fransa'da 30 bin hesabı askıya aldı ve ülkedeki gerçek kontrol ekiplerini kullandı.

İngiltere, Haziran ayında genel seçimlere gidiyor. Almanya ise Eylül ayında sandık başına gidiyor. 

Facebook, sahte haber tehlikesine karşı kullanıcıları uyarmak için İngiliz medyasında reklam kampanyası başlattı. Bu uyarı, sosyal medya devi tarafından ulusal seçimler öncesinde kötü niyetli bilgilerin üstesinden gelmek için son yol gösterici.

"Yanlış haberi bulmak için ipuçları " başlığıyla birlikte, bir URL'ye yakından bakmak, kaynağı araştırmak, olağandışı biçimlendirme aramak ve fotoğrafın orijinalliğini göz önüne almak dahil olmak üzere bir hikayenin orijinal olup olmadığını belirlemek için 10 yol gösterildi.

Facebook, İngiltere'deki kullanıcılarını inanılmaz görünen manşetlere kuşkuyla bakmaya ve şüpheli haberleri paylaşmadan önce diğer kaynakları kontrol etmeye çağırdı.

Sahte haberlere yer verme konusunda okuyucuları eğitmek için daha önce Alman gazetelerinde tam sayfa reklamlar çıktı. 

Twitter ve YouTube da dahil olmak üzere sosyal medya siteleri Avrupa'da baskı altında.

Almanya, sahte haberler yaymak için sosyal medya şirketlerini 55 milyon dolar kadar para cezasıyla tehdit etti. 

Yorumlar