Ezhel aslen nerelidir, Kürt mü? Ezhel Kürdistan ile ilgili ne dedi? Neden tutuklandı?

Ezhel isimli rap sanatçısının son günlerde yaptığı açıklamaları nedeniyle gündem oldu. Daha önce şarkılarında uyuşturucuyu özendirmek suçlamasıyla gözaltına alınarak tutuklanan Ezhel, şimdi de siyasi bazı demeçler vererek dikkatleri üzerine çekti.

Google Haberlere Abone ol
Ezhel aslen nerelidir, Kürt mü? Ezhel ne dedi?

Ezhel kimdir, nerelidir, aslen memleketi neresi, Kürt mü gibi sorular bu akşam her zamankinden daha çok sorulmaya başladı. Ezhel'in en son yaptığı açıklamalarındaki Kürdistan detayı nedir, neden tepki çekti? Yurt dışında yaşayan gurbetçi Türklerden olan Ezhel, şarkılarıyla olduğu kadar son dönemlerde çıkışlarıyla da gündem olmaya başladı. Türkiye'nin siyasi bir seçim atmosferine girdiği bir dönemde yaptığı siyasi açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Ezhel, söyledikleri nedeniyle "Ezhel aslen nerelidir, Kürt mü? Ezhel Kürdistan ile ilgili ne dedi? Neden tutuklandı?" sorularına maruz kalmış durumda. 

EZHEL ASLEN NERELİDİR, KÜRT MÜ?

Ezhel veya gerçek adıyla Ömer Sercan İpekçioğlu 1 Temmuz 1991 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde doğdu. Ezhel Aslen Kilisli'dir. Anne tarafından ise aslen Erzincanlıdır. Babası, İpekçioğlu 1 yaşında iken annesini terk etti ve başka bir kadınla yaşamaya başladı, daha sonra ise çift boşandı. Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu üyesi annesi Ulya Turgut ile birlikte çocukluğunu Cebeci semtinde geçiren İpekçioğlu, anneannesinin ölümünün ardından Ankara'nın Kırkkonaklar, Yenimahalle ve Kolej gibi çeşitli semtlerinde annesiyle beraber yaşadı.

2017'de yayımladığı ilk stüdyo albümü Müptezhel ile tanınmaya başlamıştır. Daha sonra yurt dışındayken yaptığı siyasi açıklamalarıyla gündeme geldi. Sonrasında ise Türkiye'de uyuşturucu nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle gündem oldu. 

Ezhel aslen nerelidir, Kürt mü Ezhel Kürdistan ile ilgili ne dedi Neden tutuklandı
Ezhel aslen nerelidir, Kürt mü Ezhel Kürdistan ile ilgili ne dedi Neden tutuklandı

 

Ezhel, Ankara'da doğdu ve annesi tarafından büyütüldü. Babası Sermet İpekçioğlu bir gazeteci, annesi Ulya Turgut ise emekli dansçıdır. 12 yaşında iken rap müzik ile ilgilenmeye başlayan İpekçioğlu, 15 yaşındayken liseyi bıraktı.

CJ, Ice ve Ais Ezhel isimleri altında müzik kariyerine başlayan İpekçioğlu, ilerleyen dönemlerde 'Ezhel' adını benimsedi.

2017'de ilk stüdyo albümü Müptezhel'i yayınladı ve bu albümün ardından geniş kitleler tarafından dinlenmeye başladı.

2018 Mayıs ayında tutuklanmasının ardından serbest bırakılması için çeşitli müzisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle kampanyalar başlatıldı ve sosyal medyada destek gördü. Aynı yılın Haziran ayında İpekçioğlu'nun beraatine karar verildi. İlerleyen dönemlerde çeşitli singlelar ile Lights Out ve Made in Turkey albümlerini yayınladı.

EZHEL'DEN SİYASİ AÇIKLAMALAR

"Kürtçe konuşuyorum, Amedspor'u paylaşıyorum, bu ülkeyi sizin asla sevmeyi denemediğiniz bir şekliyle seviyorum"

Almanya'da yaşayan rapçi Ezhel (Sercan İpekçioğlu), sosyal medyada kendisine 'terörist' diyen kullanıcılara tepki gösterdi. Kürt rapçi Xatar ile paylaştığı fotoğrafına yapılan eleştirilere yanıt veren Ezhel, "Bana her terörist dediğinizde etimden et kopuyor adeta" dedi.

Ezhel adıyla bilinen rap müzisyeni Sercan İpekçioğlu'nun bazı takipçileri, Kürt rapçi ve müzik prodüktörü Xatar'la çektirdiği fotoğraf nedeniyle sanatçıya tepki gösterdi. Yapılan eleştiriler üzerine Instagram hesabından açıklama yapan Ezhel, "Evet Kürtçe konuşuyorum, evet Amedspor'u paylaşıyorum. Ben bu ülkeyi asla sevmeyi denemediğiniz bir şekliyle seviyorum. Her şeyiyle" dedi.

Instagram'da paylaştığı hikayelerde Ezhel, şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlar ben insan bloklamaktan bıktım. Çıkın beni takipten. Beni açıklama yapmak zorunda bıraktığınız için de hepinizden ayrıca tiksiniyorum. Sırf Almanya'da herkesin tanıdığı, Mesut Özil'in de, sokakta gören herhangi birinin de direkt fotoğraf çekileceği Xatar'la fotoğrafım var diye bana terörist yakıştırması yapabildiğiniz için sizlerden utanıyorum. Umarım hayatınız boyunca iftiraya, ayrımcılığa ve lince maruz kalırsınız. Kendimi bildim bileli ülkemin kanayan yarası olan terör belası birçok günahsız gibi benim köyümü de vurmuş, köylümü öldürmüş, aileme kurşun sıkmıştır. Yüzüme kazıdığım Ankara'mda canlar almıştır. Bana her terörist dediğinizde etimden et kopuyor adeta. İğreniyorum sizden. Eroin parası mı? Siz belli ki hiç 'Yarınımız Yok' şarkımı dinlememişsiniz".

Kürtçe konuştuğu için de eleştirilerin hedefi haline gelen Ezhel, şöyle devam etti: "Evet Kürtçe konuşuyorum, evet Amedspor'u paylaşıyorum. Ben bu ülkeyi asla sevmeyi denemediğiniz bir şekliyle seviyorum. Her şeyiyle. Size rağmen sizi bile seviyordum belki bir yere kadar. Ama şunu biliyorum, ben ne dersem diyeyim siz işinize geleni yapmaya devam edeceksiniz. İdamımızı, hapıslığımızı, başarısızlığımızı dileyeceksiniz. Hepinize inat Türkçe rapi dünyaya göstereceğim. Bu bok dolu kalbinizle yaşamak zor olsa gerek size kolaylıklar diliyorum".

EZHEL EN SON NE DEDİ?

"Ben de zamanında faşisttim"

Ezhel, son olarak ise Twitter'da katıldığı bir sohbet programında Kürt sorununu konuştu. Buradaki açıklamasında Kürt meselesinin çözümüne dikkat çeken Ezhel, "Kürdistan'ı ve Kürt halkını savunuyorum ama bence zaten Kürdistan'ın başkenti Ankara'dır İstanbul'dur. Bir şekilde bu meselenin çözüleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ezhel, konuşmasının devamında şunları vurguladı: "Zaten Rumlar gitmiş, zaten Ermeniler gitmiş. Ben bir de Kürtler giderse benim kalbim artık dayanmaz. Kürdistan'ı ve Kürt halkını savunuyorum ama bence zaten Kürdistan'ın başkenti Ankara'dır İstanbul'dur. Bir şekilde bu meselenin çözüleceğine inanıyorum. Ben de zamanında bir faşisttim. Otobüste iki kişi arasında Kürtçe konuşunca uyuz oluyordum. Çünkü bana böyle öğretildi. Güzel günler göreceğimize inanıyorum."

EZHEL NEDEN TUTUKLANDI

Genelde siyasi konularla gündeme gelen Ezhel bir dönem de adli vakayla gündem olmuştu.

23 Mayıs 2018 tarihinde Türk Ceza Kanunu'na göre bazı şarkılarında "uyuşturucu kullanımını özendirdiği ve kullanımını kolaylaştırdığı" iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı.


 

Yorumlar