Eski yüksek yargı üyeleri hakim karşısında

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile HSYK üyelerinin yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Eski yüksek yargı üyeleri hakim karşısında

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmaya eski Yargıtay üyesi Ömür Borazan, tutuklu bulunduğu Silivri L Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlandı.

Duruşmada, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü iken Yargıtay üyeliğine seçilen Ömür Borazan, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Borazan aleyhinde ifade veren eski HSYK üyeleri Mustafa Kemal Özçelik ve Kerim Tosun tanık olarak dinlenildi.

Sanık Borazan'ın sohbet toplantılarına katıldığını ve himmet paralarını topladığını anlatan Özçelik, Yargıtaydaki seçimlerde kime oy verileceği veya verilmeyeceği konularında onun yönlendirmesiyle hareket edildiğini söyledi.

Tanık Kerim Tosun da Borazan'ı cemaatçi olduğunu sandığı isimler arasında saydığını, somut bir bilgisinin bulunmadığını ifade etti.

Gelen evraklar ve tanık beyanlarıyla ilgili söz verilen sanık Borazan, bu konularda beyanda bulunmak için süre isteyerek tahliyesini talep etti.

Verilen aranın ardından toplanan mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık ve avukatına gelen belgelere ve tanık beyanlarına karşı savunmalarını hazırlaması için süre verilmesi, duruşmanın 16 Ekim'e bırakılması kararlaştırıldı.

Yorumlar