Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan hayatını kaybetti

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, yoğun bakımda bulunduğu hastanede 73 yaşında hayata gözlerimi yumdu.

Google Haberlere Abone ol
Yaşar Okuyan hayatını kaybetti

Yaşar Okuyan, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 73 yaşındaki Okuyan, son zamanlarda yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Okuyan, geçtiğimiz günlerde iç kanama geçirmiş ve acil olarak Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alınmıştı. Okuyan'ın kızı Ülkü Okuyan, sosyal medya üzerinden babasının sağlık durumu hakkında bilgilendirme yapmıştı. Ülkü Okuyan, "Babam Yaşar Okuyan, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde, dün sabah geçirdiği iç kanama sonrası müdahale edilerek yoğun bakıma alınmış ve entübe edilmiştir." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

Yaşar Okuyan, 1949 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Rize Çayeli Büyükköy'dendir. Ankara Atatürk Lisesi'nde eğitim aldı ve İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulundan mezun oldu. Gazetecilik kariyerine çeşitli gazete, dergi ve ajanslarda muhabir, foto muhabir, istihbaratçı ve köşe yazarı olarak devam etti. Aktif siyasete 1970'li yılların başında MHP'de başlayan Okuyan, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra gözaltına alındı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI YAPTI

Hapisten çıktıktan sonra iş dünyasına atılan Okuyan, İmbat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı oldu. ANAP'ın kuruluşunda Turgut Özal'ın yanında yer aldı ve ANAP içinde çeşitli görevlerde bulundu. Yalova'nın il olmasının ardından 20. ve 21. Dönem Yalova Milletvekili seçilerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.

SİYASİ HAYATI VE SON YILLARI

ANAP'tan ayrıldıktan sonra MHP'ye katılan Okuyan, 2004 yılında Demokrat Türkiye Partisi'nin başına geçti ve bu partiyi Hürriyet ve Değişim Partisi olarak yeniden konumlandırdı. 2008'de Halkın Yükselişi Partisi'ne geçen Okuyan, daha sonra bu partiden de ayrıldı. 2011 yılında Yalova'dan bağımsız milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Yaşar Okuyan, kişisel hayatında iki kez evlendi ve üç kız çocuğu babasıydı.

Yaşar Okuyan, 1989 yılında peyzaj mimarı ressam Öcal Hanım'la evlendi, ancak bu evlilikten ayrıldı. 2012 yılında kendisinden 27 yaş genç maden mühendisi Özlem Hanım ile evlendi.

Yorumlar