Esenyurt saldırısında son dakika gelişmesi

Esenyurt'taki saldırının faillerinden biri daha İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Esenyurt saldırısında son dakika gelişmesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta 2 kişinin öldürüldüğü, 1 kişinin de yaralandığı tekel bayi baskınına ilişkin bir kişinin daha yakalandığını açıkladı.

Geçtiğimiz cuma günü İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunan bir tekel bayisine gelen 4 kişi içeride bulunan 3 kişiye kurşun yağdırdı, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler dehşete düşürdü.

Murat Özer, Tarık Özerbay, Azat Özerbay ve Samet Özerbay'ın saldırısında kurşunların hedefi olan Yunus Emre Erzen ile Batuhan Bayındır yaşamını yitirirken Yusuf Erzen ise yaralandı.

Saldırganlardan Murat Özer, yaşananların ardından tedavi olmak için gittiği hastanede polis ekiplerince gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen Murat Özer hakkında ek gözaltı kararı verilerek Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

Yunus Emre Erzen'in ağabeyinin silahla daha önce saldırganlardan birini yaraladığı, bu nedenle iki taraf arasında husumet bulunduğu belirtildi.

Halk TV'ye konuşan baba Cantürk Erzen, aldığı inşaat demiri nedeniyle zanlılara 600 bin lira borcu olduğunu, olayın yaşandığı gün kendisine icra takip yazısının ulaştığını söyledi.

Sosyal medyada konuya ilişkin paylaşım yapan Erzen, duruma tepki gösterdiğini ancak küfür veya hakaret etmediğini ifade ederek, "Çocuğumu ve arkadaşını nasıl öldürdüler halen aklım ermiyor." dedi.

ARANAN 3 ŞÜPHELİDEN BİRİ DAHA YAKALANDI

Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerden Samet Özerbay'ın da yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında, "Esenyurt ilçesi Güzelyurt Mahallesi'nde meydana gelen olayın şüphelilerinden biri daha (S.Ö.) yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'müzün yaptığı çalışmalar sonrası olayın şüphelilerinden M.Ö'den sonra S.Ö.'de yakalandı. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar