Eşarpla boğulan kadının katil zanlısı kocası çıktı

Adana’da boğulmuş halde bulunan kadını öldürdüğü iddia edilen kocası yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Eşarpla boğulan kadının katil zanlısı kocası çıktı

Adana’da boğulmuş halde bulunan kadını öldürdüğü iddia edilen kocası yakalandı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu tamamlanan şüpheli Durmuş Ali Ö., Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra cumhuriyet savcılığına sevk edildi.

İddiaya göre, bir yıl önce evlenen Durmuş Ali Ö. (24) ile Halime Ö. (21) arasında ailevi sebeplerden sorunlar yaşanmaya başladı. Yaklaşık 7 ay birliktelikleri süren çiftin problemleri çözülmeyince Halime Ö., dört ay önce ailesinin yanına döndü. Ancak Durmuş Ali Ö., evliliklerinin devamını istedi.

25 Aralık günü merkez Çukurova ilçesine bağlı Kurttepe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bu durumu konuşmak için giden Halime Ö., eşinin barışma isteğini reddetti. Bunu içine sindiremeyen şüpheli Durmuş Ali Ö., başındaki eşarpla genç kadını boğup, oradan uzaklaştı. Kadının ailesi, ‘evine dönmüş’ diye 1.5 gün kayıp müracaatı yapmadı. Avlanmaya çıkan bir kişinin ihbarıyla ormanlık sahada bulunan kadının üzerinde kimlik, cep telefonu çıkmayınca ismi ve adresi belirlenemedi. Olay yeri ekiplerinin incelemeleri sonrası ceset otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Cinayet büro ekipleri olayı aydınlatmak için bütün kapsamlı bir çalışma yürüttü. Bütün ipuçlarını değerlendirdi. Polis, kadının kimlik tespiti için yaklaşık 6 bin ailenin kapısını çaldı. Kadının yaş ve fiziki özelliklerine göre kayıp başvuruları mercek altına alındı. Yöredeki 50 civarındaki işyeri güvenlik kameraları tek tek incelendi. Bu arada bölgede görev yapan bir polisin, kadına benzer birsini görüp, sorgusunu yaptırdığını söylemesi üzerine geriye dönük kayıtlar tek tek tarandı. Tüm bu çalışmalar sonunda kadının Halime Ö. (21) ve eşarpla boğan zanlının ise kocası Durmuş Ali Ö. (24) olduğu belirlendi. Dumlupınar Mahallesi’nde gözaltına alınan Durmuş Ali Ö., sıkı güvenlik tedbirleri altında Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, adliye sevk edildi. Genç kadının cenazesi ise Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak toprağa verildi.
CİHAN

Yorumlar