Erzincan'da "15 Temmuz Milli İrade Destanı" fotoğraf sergisi açıldı

- Sergide, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı foto muhabirlerince çekilen 50 fotoğraf sergilendi

Google Haberlere Abone ol
Erzincan'da "15 Temmuz Milli İrade Destanı" fotoğraf sergisi açıldı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından çekilen 50 fotoğraftan oluşan "15 Temmuz Milli İrade Destanı" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü organizesinde, Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda açılan sergide, 15 Temmuz gecesi AA foto muhabirlerince çekilen fotoğraflar sergilendi.

Açılışı, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen sergiye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Vali Arslantaş, buradaki konuşmasında, serginin darbe girişimini konu aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Darbe direnişinin fotoğraf olarak sunulacağı sergiyi KYK organize ediyor. Kent merkezinde ve tüm ilçelerimizde, KYK'nın faaliyet gösterdiği binalarda bu sergi yapıldıktan sonra KYK İl Müdürlüğü binasında da sergilenecek. Bundan sonraki yıllarda 15 Temmuz'da olmak üzere bu sergi devam edecek. 15 Temmuz demokrasi nöbetlerinin yapıldığı meydanda bu sergiyi açıyor olmak, bizler için ayrı bir anlam ifade ediyor. Milletimizin bundan sonraki nesillere, demokrasisine, iradesine, devletine ve kendi seçtiği hükumetine sahip çıkma adına verdiği çok önemli mesajları barındıran bu sergi ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun."

Erzincan KYK İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek de sergiyi, darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbetlerinin yapıldığı meydanda açtıklarını ifade ederek, serginin düzenlenmesinde emeği geçen AA ve KYK Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.

Halkın sergiye büyük ilgi gösterdiğini belirten Sarıçiçek, "Halkımızın ve gençlerimizin yoğun ilgisi bizi oldukça mutlu ediyor. Allah nasip ederse ülkemizin gençliğimizin Cumhuriyetine, demokrasisine ve milli irademize seçilmiş hükümetimizin sahip çıkmak adına biz de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

3 gün boyunca gezilebilecek olan sergi, daha sonra Erzincan Park AVM'de ziyarete açılacak.

Yorumlar