Eren ve Tolga, Galatasaray'ın değişmezlerinden oldu

- Spor Toto Süper Lig'de 20 puanla üçüncü sırada yer alan sarı-kırmızılı takım, bu sezon renklerine kattığı 7 futbolcudan sadece ikisinden şu ana kadar performans alabildi - Galatasaray'ın yeni oyuncularından Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci ilk 11'in değişmez isimleri olurken, takıma da önemli katkı sağladı - Serdar Aziz ve Sigthorsson ise yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle henüz hiçbir lig maçında forma giyemedi

Google Haberlere Abone ol
Eren ve Tolga, Galatasaray'ın değişmezlerinden oldu


İSTANBUL (AA) - ERCAN ÇAKAR - Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 9. haftada topladığı 20 puanla üçüncü sırada yer alan Galatasaray, bu sezon kadrosuna dahil ettiği futbolcuların sadece ikisinden performans alabildi.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde başladığı sezonda toplam 14 milyon avro bonservis ücreti ödeyerek Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci, Josue Pesqueira, Luis Cavanda, Nigel de Jong, Serdar Aziz ve Kolbeinn Sigthorsson'u renklerine katan sarı-kırmızılı takım, şu ana kadar bu futbolculardan Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci'den istenilen verimi sağladı.

Galatasaray'da ilk 11'in değişmez isimlerinden olan Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci etkili mücadeleleriyle takıma önemli katkı sağlarken, diğer transferler ise şu ana kadar dikkati çekecek bir bir performans ortaya koyamadı.

Sarı-kırmızılı takımın yeni oyuncularından Josue, Cavanda ve De Jong karşılaşmalarda az süre alırken, Serdar Aziz ve Sigthorsson ise yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle henüz hiçbir lig maçında forma giyemedi.


- Eren Derdiyok takımın en golcüsü


Galatasaray'ın, Kasımpaşa'dan 4 milyon avro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna dahil ettiği Eren Derdiyok, gol yollarındaki etkili performansıyla dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı formayla sezona iyi başlayan ve ilk 5 karşılaşmada 5 kez topu filelerle buluşturan Eren Derdiyok, takımın en golcü futbolcusu konumunda bulunuyor.

Galatasaray'ın Süper Lig'de oynadığı 9 karşılaşmaya da ilk 11'de başlayan ve 778 dakika sahada kalan Eren, son 4 maçta ise gol atmayı başaramadı.


- Orta sahanın dinamosu Tolga


Sezon başında ön libero mevkisine Almanya'nın Hertha Berlin ekibinden 3 milyon avro bonservis bedeli karşılığında alınan Tolga Ciğerci, Galatasaray orta sahasında büyük bir dinamizm getirdi.

Teknik direktör Riekerink'in vazgeçilmezlerinden olan Tolga, isabetli pasları ve top kapmadaki başarısıyla sarı-kırmızılı takımın önemli silahlarından biri oldu.

Galatasaray'ın ligdeki 9 karşılaşmasına da ilk 11'de başlayan ve 780 dakika forma giyen Tolga Ciğerci, 4 kez sarı kartla cezalandırıldı.

Tolga Ciğerci, sarı-kırmızılı takımın bu hafta sahasında Medipol Başakşehir ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.


- Serdar Aziz, ligde boy göstermedi


Galatasaray'ın bu sezonki en pahallı transferi olan Serdar Aziz, henüz hiçbir lig maçında görev alamadı.

Sarı-kırmızılı takımın, Bursaspor'dan 4,5 milyon avro bonservis bedeli ile Bilal Kısa, Furkan Özçal ve Sercan Yıldırım karşılığında aldığı Serdar, sakatlık nedeniyle henüz lig maçında taraftarlarının karşısına çıkamadı.

Bursaspor'da geçen sezonun son bölümünde yaşadığı ağır sakatlıktan dolayı tedavisi uzun süren ve sezonun ilk maçlarında riske edilmeyen savunma oyuncusu, gittiği A Milli Takım kampında tekrar sakatlandı. Bu sakatlık nedeniyle ameliyat edilen Serdar, ligin ilk 9 haftasında forma şansı bulamadı.

Serdar Aziz, sarı-kırmızılı takımdaki tek resmi maçını geçen hafta Ziraat Türkiye Kupası üçüncü turunda Dersimspor ile yapılan müsabakada oynadı.


- Sigthorsson'un siftahı yok


Fransa'nın Nantes ekibinden 700 bin avro karşılığında kiralanan İzlandalı forvet Kolbeinn Sigthorsson, Galatasaray'da henüz siftah yapmadı.

Transferin son gününde anlaşılan Sigthorsson, İstanbul'a gelip sözleşme imzaladıktan sonra İzlanda Milli Takımı'na gitti. Burada sakatlık geçiren forvet oyuncusu daha sonra ameliyat oldu.

Tedavisi devam eden İzlandalı futbolcu, hiçbir maçta sarı-kırmızılı formayı giyemedi.


- Josue 90 dakikayı göremedi


Galatasaray'ın Portekiz'in Porto ekibinden orta saha için kiraladığı Josue Pequeira, görev aldığı hiçbir maçta 90 dakika sahada kalamadı.

Jan Olde Riekerink'in genelde sonradan oyuna aldığı Josue, ilk 11'de çıktığı tek maçı ise tamamlamadan yerini başka bir oyuncuya bıraktı.

Portekizli futbolcu, Galatasaray'da çıktığı 6 lig maçında 185 dakika sahada kaldı.


- Cavanda, Sabri'yi kesemedi


Galatasaray'ın, Trabzonspor'a 1 milyon 800 bin avro bonservis ücreti ödeyerek aldığı Luis Cavanda, yaşadığı sakatlık sorunu nedeniyle bir süre kadroya giremedi.

Tedavisinin ardından kadroya alınan Angola asıllı Belçikalı savunma oyuncusu, bu kez de Sabri Sarıoğlu'nun iyi performansı nedeniyle ilk 11'de kendisine yer bulamadı.

Sarı-kırmızılı takımın önceki hafta Trabzonspor ile oynadığı maçta ilk 11'de görev alan Cavanda, performansıyla Riekerink'i memnun edemedi ve Adanaspor maçında sağ bekte tekrar Sabri Sarıoğlu görev yaptı.

Cavanda, Süper Lig'de 4 maçta 163 dakika sarı-kırmızılı formayı terletti.


- De Jong, 86 dakika oynadı


Galatasaray'ın transferin son günlerinde kadrosuna kattığı Hollandalı futbolcu Nigel de Jong, ligde sadece 86 dakika mücadele etti.

Sarı-kırmızılı takım ile çıktığı ilk maç olan Kayserispor karşılaşmasında sakatlanan ve ardından bir süre tedavi gören Hollandalı futbolcu, forma giydiği 3 karşılaşmada da oyuna sonradan dahil oldu.


- Transferlerin performansı


Galatasaray'ın bu sezon renklerine kattığı futbolcuların Süper Lig performansı şöyle:


FutbolcuMaç İlk 11 Gol Sarı kart Süre (Dk.) Eren Derdiyok 9 9 51 778 Tolga Ciğerci 9 9 -4 780 Josue Pesqueira 6 1 -- 185 Luis Cavanda 4 1 -- 163 Nigel de Jong 3 - -- 86 Serdar Aziz - - - - - K. Sigthorsson - - - - -

Yorumlar