Erdoğan talimat vermişti, TİM harekete geçti

Yerli Otomobil'in tanıtımına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Made in Turkey" ifadelerinin kullanılmasına tepki göstermiş ve "Made in Türkiye" denmesi yönünde talimat vermişti. Erdoğan'ın talimatının ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye İhracatçılar Meclisi harekete geçti

Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde tanıtımı yapılan yerli otomobilin tanıtımına katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'yerli otomobil' tanıtımında ‘Made in Turkey yerine Türkiye yazın’ demişti.

TİM HAREKETE GEÇTİ

Erdoğan'ın bu çıkışı sonrası iş dünyası ihraç ürünlere ‘Made in Türkiye’ etiketi için harekete geçti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından atılan adımlar sonrasında konuyla ilgili yasa taslağı hazırlandı.

"KENDİ ADIMIZI KOYMALIYIZ"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a sunulacak olan yasa taslağı ile ilgili konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, "Türkiye adını tüm dünya biliyor. Ancak ihraç ürünlerine 'Made in Turkey' yazıyoruz. Artık kendi adımızı koymalıyız" dedi.

Türkiye'nin potansiyelini keşfetmekle ilgili kullanılan Turkey Discover the Potantial (Türkiye potansiyelini keşfet) sloganının da değiştirileceğini kaydeden TİM Başkanı Gülle, 2014 yılında Ekonomi Bakanlığı ve TİM 'Made in Turkey' damgası yerine "Turkey Discover the potential (Türkiye potansiyelini keşfet)" olarak belirlenen Turkey logosunu çıkarmış ve o tarihten bu yanan bu logo kullanılıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından TİM'in attığı adıma diğer derneklerden de destek geldi. MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, kendilerinin uzun süredir ihraç ettikleri ürünlere "Made in Türkiye" logosu bastıklarını söyledi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir de, Türkiye'nin ihraç edilen ürünlerin üzerinde olmasını önerdiklerini belirtti.

TİM tarafından hazırlanan yasa taslağının Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a gösterilmesinin ardından Meclis'e sunulması bekleniyor.

Yorumlar