Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

- Tunceli'de 15 engelli genç, "Engelliler Haftası" dolayısıyla temsili olarak bir günlük askerlik yaptı - Engelli gençlerden Zafer Yoldaş Gündoğan: - "Askerlik yapıp yemin ettiğim için çok mutluyum"

Google Haberlere Abone ol
Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de 15 engelli genç, "Engelliler Haftası" dolayısıyla temsili olarak bir günlük askerlik yaparak terhis belgesi almanın mutluluğunu yaşadı.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde temsili olarak bir günlük askerlik yapan 15 engelli genç için yemin töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlamına ilişkin şiirler okundu.

Törende askeri üniforma giyen 15 engelli genç, Türk bayrağı üzerine elini koyarak yemin etti.

Yemin eden engelli 15 askere, terhis belgeleri, Tunceli Vali yardımcısı Selçuk Yosunkaya, Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek ve Jandarma Bölge Komutan Vekili Albay Fevzi Kızmaz tarafından verildi.

Tören, jandarma bomba, uyuşturucu ve patlayıcı arama köpeklerinin gösterisinin ardından yapılan silah sergisiyle sona erdi.

Temsili askerlik yapan gençlerden Zafer Yoldaş Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Askerlik yapıp yemin ettiğim için çok mutluyum. Bütün komutanlarıma çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum." dedi.

Yemin törenine Yosunkaya, İşlek ve Kızmaz'ın yanı sıra Tunceli Vali Yardımcısı Akın Zor, 4. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Feridun Bircan, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, kurum müdürleri, vatandaşlar ve askeri personel katıldı.


Yorumlar