'Ukrayna Bayraktar TB2 için imzaları attı'

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye ziyarette bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve beraberindeki heyet Baykar Makine'yi ziyaret etmiş Bayraktar TB2'leri üretim yerinde incelemişti. Ziyaret esnasında Ukrayna'nın Bayraktar TB2 almak için anlaşma imzaladığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
'Ukrayna Bayraktar TB2 için imzaları attı'

Sonhaberler.com | Muhammed Öylek

Ukrayna merkezli mil.in.ua internet sitesi Ukrayna'nın Bayraktar TB2 almak için anlaşma imzaladığını duıyurdu. Haberde yer alan bilgilere göre, Ukraynalı yetkililerin Bayraktar TB2 almak için 2 yıl boyunca görüşmeler yürüttü. Görüşmelerin ardından yetkililer sistemi test sürecine katıldı. 

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI YERİNDE İNCELEMİŞTİ

Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Yedinci Toplantısı kapsamındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'ne katılmak üzere Türkiye'ye gelen Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko Baykar Makine'yi ziyaret etmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan Bayraktar TB2'leri üretim üssünde inceleyen Poroşenko ve beraberindeki heyet Bayraktar İHA ile ilgili bilgi almıştı.

İnternet sitesinin verdiği bilgilere göre, anlaşma imzalanmasına Ukrayna'da Savunma Bakanı Stepan Poltorak, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi sekreter yardımcısı Oleg Gladkovsky ve Antonov'un dahil olduğu savunma şirketi Ukroboronprom'un Başkanı Pavlo Bukin katıldı. Türkiye'den ise Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir yer aldı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı temsilcileri görüşme sürecinde Bayraktar TB2 sisteminin test süreçlerine katılmıştı. 

KATAR BAYRAKTAR TB2 SiPARİŞİ VERMİŞTİ

Türk Hava Kuvvetleri'nin terör operasyonlarındaki gözü olan Bayraktar TB2 bir çok teröristin etkisiz hale getirilmesinde doğrudan veya dolaylı olarak yer alıyor. Zeytin Dalı Harekatı sırasındaki başarılarıyla gündeme gelen Bayraktar İHA ilk sipariş başarısını Katar'da elde etmişti.  

64 ADET TESLİM EDİLDİ

Baykar bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne toplam 64 adet Bayraktar TB2 teslim etti.

BAYRAKTAR TB2 ÖZELLİKLERİ

Gelişmiş Özellikler

Tam Otomatik Seyir ve Rota Takibi Özelliği

Dahili Sensör Fizyonu Destekli Hassas Otomatik Kalkış ve İniş Özelliği

Tam otomatik taksi ve park özelliği

Yarı Otonom Uçuş Modları Desteği

Hata Toleranslı ve 3 Yedekli Sensör Füzyonu Uygulaması

Çapraz Yedekli YKİ Sistemi

Özgün Yedekli Servo Aktüatör Birimleri

Özgün Yedekli Lityum Tabanlı Batarya Birimleri

TEKNİK ÖZELLİKLER

Haberleşme Menzil< 150 km

Seyir Hızı70-80 knots

Maks. Hız11o knots

Operasyonel İrtifa22,500 ft

Maks. İrtifa25,000 ft

Uçuş Süresi< 24 saat

Kanat Açıklığı12 m

Boy6.5 m

Kalkış ve İnişPist  (Otomatik)

Maks. Kalkış Ağırlığı650 kg

Faydalı Yük Taşıma Kapasitesi< 55 kg

Yakıt TipiMogas Avgas

İtki Tipi100 Hp İçten Yanmalı
Enjeksiyonlu Motor

Yorumlar