Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye İran resti

ABD Başkanı Donald Trump'ın BM Genel Kurulu'nda "Tüm ülkelerin izole etmesini bekliyoruz" açıklamasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de tüketilen doğal gazın %50'sini Rusya, geri kalanını da İran'dan Azerbaycan, Irak, bazen Cezayir'den aldığını belirterek "Ben bu doğal gazı almadığım takdirde halkımı kar kışta o soğukta üşütecek miyim? Bizim görevimiz halkımızın mutluluğu değil mi? Kimse kusura bakmasın" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye İran resti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan New York'ta Reuters haber ajansına açıklamalarda bulundu. 

TRUMP İRAN KONUSUNDA DİĞER ÜLKELERİ UYARDI. TÜRKİYE'NİN İRAN İLE YAKIN İLİŞKİLERİ VAR. BU YAPTIRIMLAR TÜRKİYE'Yİ NASIL ETKİLEYECEK? sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şu cevabı verdi: 

"Şimdi gerçekçi olmak lazım. Sayın Obama döneminde buna benzer durumlar söz konusu olmuştu. Şu gerçeği göreceğiz, biz doğal gazı eğer alamazsak ben halkımı ne ile ısıtacağım? Şu anda benim ülkemin tükettiği doğal gazın yüzde 50'sini biz Rusya'dan alıyoruz, geri kalanını İran'dan Azerbaycan, Irak, bazen Cezayir'den alıyoruz. Ben bu doğal gazı almadığım takdirde halkımı kar kışta o soğukta üşütecek miyim? Bizim görevimiz halkımızın mutluluğu değil mi? Kimse kusura bakmasın atacağımız adımları kendi tasarrufumuz içerisinde atarız. Ve bunu atarken de halkımızın bir defa huzurunu, halkımızın menfaatlerini gözetmekle mükellefiz."

Trump'tan BM Zirvesi'nde İran çıkışı: Tüm ülkelerin izole etmesini bekliyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, 73. BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İran, Çin ve Venezuela başta olmak üzere pek çok ülkeyi hedef aldı, göçmen ve insan hakları konusundaki BM anlaşmalarında yer almayacaklarını tekrarladı. 

"İran'daki diktatörlük de bu kötü rejimlere bir örnek. Dünyaya ölüm ve yıkım getirmeyi planlıyorlar. Asla komşularına ve ulusların egemenlik hakkına saygı duymuyorlar" ifadelerini kullanan Trump, "Milyarlarca dolar İran devlet bütçesinden çıkıyor ve bunlar hiç doğru bir şekilde harcanmıyor. Kendi ceplerini dolduruyorlar ve savaş için kullanıyorlar. İran saldırgan ve yayılmacı bir politika izliyor. İşte bu yüzden benim İran'la olan nükleer anlaşmadan çekilmemi destekledi ve tekrar yaptırımları geri getirmemi desteklediler" iddiasında bulundu.

Yorumlar