Anında şikayet için Mobil sistem devrede

Ürünlerde haksız bir şekilde fiyat artışına giden market ve mağazalardaki durumu anında cep telefonundan yetkili makamlara bildirmek artık mümkün. Yeni devreye giren mobil şikayet sistemiyle artık vatandaş, karşılaştığı rahatsız edici fiyatları anında cep telefonuyla bildirebilecek. Ekonomiyle topyekün mücadele kapsamında, fiyatlarda fahiş zam yapanlar hakkında inceleme yapılması kararlaştırılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Anında şikayet için Mobil sistem devrede

Ekenomiyle topyekün mücadele kapsamında devreye sokulan fahiş fiyatları şikayet hattından sonra yeni bir sistem daha devreye sokuldu. Fahiş fiyatları anında şikayet etmek için mobil uygulama geliştirildi. Mobil şikayet sistemi ismi verilen uygulamayı, akıllı cep telefon sabihi her vatandaş indirerek kullanabilecek.

Fahiş fiyat artışlarına ilişkin Alo 175 Tüketici Danışma Hattı çağrı merkezine, Bakanlığa, CİMER ve AKİM'e çok sayıda başvuru gelmesi üzerine Ticaret Bakanlığı mobil şikayet sistemini devreye aldı. Ücretsiz indirilebilen uygulama ile fahiş fiyat artışı olan ürünler bakanlığa direk bildirilebilecek. Bakanlığın 81 ilde yaptığı denetimlerde 6 bin 446 üründe haksız fiyat artışı tespit edilmişti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, vatandaşların haksız fiyat artışlarına ilişkin başvurularını daha kolay ve hızlı yapabilecekleri "Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi Mobil Uygulaması"nın hayata geçirildiğini bildirdi. Bakan Pekcan, döviz kurlarındaki yükselişi bahane ederek, bundan etkilenmediği halde mal ve hizmetlerinde fiyat artışına giden işletmelere karşı çeşitli önlemler aldıklarını söyledi.

6 bin 446 ürün tespit edildi

Türkiye genelinde 81 ilde etkin denetimler gerçekleştirdiklerini belirten Pekcan, bu kapsamda 5 bin 981 firmada toplam 82 bin 660 ürünün denetlendiğini, 382 firmanın toplam 6 bin 446 ürünüyle ilgili haksız fiyat artışı tespiti için inceleme başlattıklarını dile getirdi. Pekcan, fahiş fiyat artışlarına ilişkin Alo 175 Tüketici Danışma Hattı çağrı merkezine, Bakanlığa, CİMER ve AKİM'e çok sayıda başvuru yapıldığına işaret ederek, tüketicilerin şikayetlerini daha kolay ve hızlı ulaştırabilmeleri amacıyla kullanıcı dostu bir uygulama geliştirdiklerini bildirdi.

Bakan Pekcan, "Bakanlık olarak, vatandaşlarımızın haksız fiyat artışlarına ilişkin başvurularını daha kolay ve hızlı yapabilecekleri Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi (HFA-Bildirim) Mobil Uygulaması'nı hayata geçirdik. Tüketicilerimiz HFA-Bildirim uygulamasını mobil cihazlarına ücretsiz indirebilecek ve bu konuda yaşadıkları sorunları kolaylıkla Bakanlığımıza iletebilecekler. Ticaret Bakanlığınca şikayetlere ilişkin gerekli işlemler hızlı ve etkili şekilde gerçekleştirilecek." dedi.

MOBİL ŞİKAYET UYGULAMASI NEREDEN, NASIL İNDİRİLİYOR?

Mobil Şikayet Sistemi ya da Mobil şikayet uygulamasını hem Android marketler hem Appstore'dan indirmek mümkün.

Yorumlar