Ek ders neden yatmıyor, ne zaman yatacak?

1 milyondan fazla öğretmen, Aralık ve Ocak aylarının ek ders ücretlerinin ödeme tarihlerini bekliyor. Ek ders neden yatmıyor diye soran öğretmenler için detaylar haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Ek ders neden yatmıyor, ne zaman yatacak?

Ek ders ücretleri, öğretmenler için önemli bir gelir kaynağıdır. Genellikle her ayın başında hesaplara aktarılan bu ücretler için Aralık 2023 ve Ocak 2024 ödemelerinin tarihi merak ediliyor. Ek ders ödemelerini banka hesaplarında yatmamış olarak gören öğretmenler ek ders ücretleri neden yatmıyor merak ediyor.

Ödeme Takvimi ve Beklentiler

Öğretmenlerin ek ders ücretleri her ayın ilk gününden itibaren hesaplarına yatırılmakta ve bu süreç ayın ilk 5 günü içinde tamamlanmaktadır. Ancak Aralık 2023 ödemeleri henüz gerçekleşmemiştir. Beklentiler, ödemelerin bu hafta içinde yapılacağı yönünde.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Talimatı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 3 Ocak 2024 tarihinde hesaplara yatırılması için gerekli talimatı verdi. Ancak bankaların yoğunluk durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Yönetmelik ve Ek Ders Ücretleri

MEB, ek ders ödemeleri ile ilgili yönetmelikte öğretmenlerin görevleri ve ek ders ücretlerinin ödenme şartlarını belirlemiştir. Bu yönetmelik, eğitim faaliyetlerinde görev alan öğretmenlerin de ek ders ücretlerini alabilmelerini sağlıyor.

Ücretlerdeki Artış

Temmuz ayındaki ara zamla birlikte kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Aralık ayı enflasyon verilerine göre, memurlara yapılacak olan yüzde 49.24 oranındaki zam, öğretmenlerin ek ders ücretlerini de artıracak. Ocak ayı itibarıyla sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücreti 77.05 TL, kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti ise 89.69 TL olacak.

 

Yorumlar