Ziya Selçuk açıkladı: Sınıfta kalma geri geliyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıf tekrarının kaldırılmasının öğrencilerin performansını olumsuz etkilediğini söyleyerek sınıfta kalma ve ikmal uygulamalarının yeniden başlayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ziya Selçuk açıkladı: Sınıfta kalma geri geliyor

Sınıf tekrarı ve ikmal uygulamalarının yeniden başlayacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfta kalan veya dersten kalan öğrencilerin gerekiyorsa ikmale kalacağını veya derslere girerek başarısını yükselteceğini söyledi.

"SINIFTA TEKRARININ OLMAMASI PERFORMANSI OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Sınıf geçme noktasında öğrenme süreçlerini gerçek anlamda bir ön koşul haline getireceklerini açıklayan Bakan Selçuk, sınıf tekrarı şartı olmadığı için öğrencilerin hedefe yönelik algısı dolayısıyla da performansının düştüğünü söyledi.

Selçuk, "Başarıyı yükseltmek için öğrenci gerekiyorsa ikmale kalacak ve imkanlarına göre dersini okulda veya uzaktan eğitimle alacak. Yazın ikmal çalışmaları yapılabilecek" dedi.

Temel derslerin aşamalandırılacağını belirten Selçuk, matematik dersinin 1, 2, ve 3 olarak sınıflandırılacağını ve matematik 1 dersini geçemeyen öğrencinin matematik 2 dersini alamayacağını söyledi. Selçuk, "Türkçe eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi için yeterliliği ölçen bir eğitim alt yapısı kuracak" açıklamasında bulundu.

NEDENLER BELİRLENECEK

Henüz tasarım aşamasında olan yeni karne çalışması hakkında da bilgi veren Selçuk, "Yeni karnelerde temel derslerde notun yanında başarı ve eksikliklerin nedenleri de belirtilecek" açıklamasında bulundu.

Yorumlar