ÖSYM GİS Giriş 2020: ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi

ÖSYM GİS Giriş 2020; ÖSYM GİS sınavlar öncesi ve sonrasındaki koordinasyonu sağlamak için kullanılır. Peki, ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) giriş işlemi nasıl yapılır? İşte, birçok işlemin yapıldığı ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) hakkında merak edilen bazı bilgiler

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM GİS Giriş 2020: Görevli İşlemleri Sistemi

ÖSYM GİS Giriş 2020; GİS Görevli İşlemleri Sistemine kayıt olup GİS ÖSYM Şifresi almanız için izlemeniz gereken aşamalar nelerdir? ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) öğrencilerin girecekleri sınavların öncesi ve sonrasındaki koordinasyonu sağlamak için kullanılır. 2020 ÖSYM GİS Girişi sayfası hakkında merak edilen her şey haberimizde bulabilirsiniz. Peki ÖSYM sınav görevi nasıl alınır? GİS ÖSYM Şifresi unutulduğunda neler yapmanız gerekmektedir?

ÖSYM tarafından hazırlanan sınavlara katılabilmek için, Üniversite, ilköğretim ve orta dereceli okullarda sınavlarda görev alabilmek için  başvurmanız gerekmektedir.

https://bmis.osym.gov.tr/Yetki/Giris

ÖSYM Görevli İşlemleri İÇİN her okul kendi bulunduğu okullarda başvuru yapmaktadır. ÖSYM GİS başvuru yapmak için, nüfus cüzdanı, okulun iletişim bilgileri, iban numarası ve e-mail gibi bilgilere ihtiyaç vardır. ÖSYM GİS başvurusu için işlemin yapılacağı okuldafotoğraf çekimi gerçekleştirilmektedir. ÖSYM GİS başvurusu yapıldıktan sonra verilen şifre ile sisteme girdikten sonra ilk olarak şifrenizi yenileyebilirsiniz. Şifre aldıktan sonra sınavlarda görev almak isteniyorsa okul seçimi yapıp görevlendirme beklenmelidir. ÖSYM GİS görevlendirme onaylandıktan sonra görev belgesi çıktısı ile görev yerine başvurulmalıdır.

ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi Şifremi Unuttum

GİS ÖSYM şifresini unutma

GİS ÖSYM şifresini unutma durumlarında ÖSYM Görevli İşlemleri Sisteminde şifremi unuttum yazan yere bilgileri yazıp e -mailime gönder işlemi yapabilirsiniz

ÖSYM GİS'E E-DEVLET İLE GİRİŞ

ÖSYM'nin aday veya görevli şifresi ile giriş yapılan uygulamalarına, e-devlet üzerinden güvenli giriş yapma özelliği eklendi.ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, e-devlet üzerinden ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi (https://ais.osym.gov.tr), başvuru merkeziişlemleri sistemi (https://bmis.osym.gov.tr), sınav merkezi işlemleri sistemi (https://smis.osym.gov.tr), kamu kurumları işlemleri sistemi (https://kkis.osym.gov.tr) ve görevli işlemleri sistemi (https://gis.osym.gov.tr) uygulamalarına giriş yapılabilecek.Bu özellik ile ÖSYM şifresi kullanılarak yapılan tüm işlemlerin, e-devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı. ÖSYM şifresinin kullanımı ve edinimi ile ilgili herhangi bir değişikliğe ise gidilmedi.ÖSYM şifresi kullanılarak veya e-devlet üzerinden giriş yapılarak gerçekleştirilen tüm işlemlerin sorumluluğu, adayın veya görevlinin kendisine ait olacak. Bu nedenle şifrenin hiç kimseyle paylaşılmaması gerekiyor.Ayrıca e-devlet kapısından tek tıkla giriş özelliği kullanılarak da uygulamalara güvenli giriş yapma, ÖSYM kartlı ödeme sistemine erişebilme ve ÖSYM sisteminde var olan sınav ve yerleştirme sonuçlarını toplu görme ekranına erişim özelliği eklendi.ÖSYM (Bilkent-Ankara) ve başvuru merkezlerinde aday veya görevliye e-devlet şifresi verme işlemi yapılmayacak.

ÖSYM GİS EKRANI İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

ÖSYM Sınav Koordinatörü (SK): Sınavın yapıldığı koordinatörlüklerde sınavın düzenlenmesi ve uygulanmasında birinci derecede yetki ve sorumluluğa sahiptir. Görevi ile ilgili raporunu sınavdan sonraki ikinci iş günü saat 12.00’a kadar Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) aracılığı ile elektronik ortamda ÖSYM Başkanlığına ulaştırır.

Bina Sınav Sorumlusu (BSS): Sınavın, görevli olduğu binada ve binanın bütün salonlarında Sınav Uygulama Yönergesine uygun biçimde yürütülmesinden birinci derecede sorumludur. Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı ve Bina Yöneticisi ile koordineli bir şekilde görev yürütür. Sınavın başlama saatinden en az 2 saat önce sınavın yapılacağı binada hazır bulunur. Görevi ile ilgili raporunu sınavdan sonraki ikinci iş günü saat 12.00’a kadar Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) aracılığı ile elektronik ortamda ÖSYM Başkanlığına ulaştırır.

Bina Yöneticisi (BY): Sınav yapılacak binadaki kurumun yetkili bir yöneticisidir. Bina Sınav Sorumlusu ile yakın iş birliği yapar. Binadaki salonların sınav koşullarına göre hazırlanmasından sorumludur. Sınavın başlama saatinden en az 2 saat önce görevli olduğu binada hazır bulunur. Görevi ile ilgili raporunu sınavdan sonraki ikinci iş günü saat 12.00’a kadar Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) aracılığı ile elektronik ortamda ÖSYM Başkanlığına ulaştırır.

Salon Başkanı (SB): Görevli olduğu salonda sınavın kurallara uygun biçimde uygulanmasından sorumludur. Sınavdan 1 saat 15 dakika önce adaylar sınav binasına alınmaya başlayacağından, salon başkanının sınav günü sınavın başlama saatinden en az 1 saat 30 dakika önce görevli olduğu binada bulunması zorunludur. Adaylar sınav salonlarına girmeden önce görev yapacakları sınav salonunda bulunur. Binaya geldiğini Bina Sınav Sorumlusuna bildirir, görev yapacağı salonu öğrenir ve Görevli Listesini imzalar, geldiği saati yazar. Salon Başkanlarının sınav günü yapacakları işler bu yönergenin “SINAVIN UYGULANMASI” bölümünde açıklanmıştır. Sınav sonunda kimliği kuşkulu adayların Bina Sınav Sorumlusu odasındaki saate entegre kamera karşısında yakın plandan birçok farklı açıdan kayıtlarının yapılması için adayın BSS odasına götürülmesine refakat eder. Görevi ile ilgili raporunu sınavdan sonraki ikinci iş günü saat 12.00’a kadar Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) aracılığı ile elektronik ortamda ÖSYM Başkanlığına ulaştırır.

Gözetmen/Yedek Gözetmen: Görev olduğu salonda salon başkanının verdiği görevleri yerine getirerek her konuda eşgüdüm halinde çalışır ve sınavın kurallarına uygun biçimde uygulanmasından sorumludur. Sınavın başlama saatinden en az 1 saat 30 dakika önce görevli olduğu binada hazır bulunması zorunludur. Görev yapacağı salonu Bina Sınav Sorumlusundan öğrenir, Görevli Listesini imzalar, geldiği saati yazar. Görevli olduğu salona giderek geldiğini Salon Başkanına bildirir. Yedek Gözetmenler, Bina Sınav Sorumlusuna ve bina girişinde yapılacak kontrollere yardımcı olur ve sınav evrakının sınav binasında korunmasında görev alır. Bina Sınav Sorumlusunca kendilerine verilen sınavın uygulanmasına ilişkin diğer görevleri yerine getirir. Görevi ile ilgili raporunu sınavdan sonraki ikinci iş günü saat 12.00’a kadar Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) aracılığı ile elektronik ortamda ÖSYM Başkanlığına ulaştırır.

Yorumlar