Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 35 ve hazırlık yaptıkları belirlenen 66 yabancı uyruklu yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

MUĞLA (AA) - Bodrum'da yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 35 ve hazırlık yaptıkları belirlenen 66 yabancı uyruklu yakalandı.

Sahil Güvenlik ekipleri, Akyarlar Mahallesi açıklarında durumundan şüphelendikleri balıkçı teknesine "dur" ihtarında bulundu.

Teknenin içinde Afganistan uyruklu 35 kişinin bulunduğunu belirleyen ekipler, araca lastik botla eşlik ettiği ve kaçmaya çalıştığı tespit edilen Türk kaptanı yakaladı.

Bodrum Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise ilçedeki 13 otelde yaptıkları kontrollerde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak üzere Bodrum'a geldikleri ve hazırlık yaptıkları belirlenen Suriye uyruklu 66 kişiyi tespit etti.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 66 kişinin, İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ın da içinde yer aldığı 9 ilde geçici ikametgah belgesiyle yaşadıkları öğrenildi.

Bodrum Emniyet Müdürlüğüne getirilen göçmenlerin buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Muğla Göç İdaresine gönderileceği belirtildi.

Gözaltına alınan tekne kaptanının ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Yorumlar