Efsanevi klarnetçi Giora Feidman hayranlarıyla buluştu

- 5. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında sahne alan 80 yaşındaki sanatçıya Rastrelli Cello Quartet eşlik etti

Google Haberlere Abone ol
Efsanevi klarnetçi Giora Feidman hayranlarıyla buluştu

İSTANBUL (AA) - Arjantinli klarnet sanatçısı Giora Feidman ve Rastrelli Cello Quartet, 5. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında müzikseverlerle buluştu.

Cemal Reşit Rey Salonu'nda sahne alan 80 yaşındaki Feidman, konseri izlemeye gelenlere teşekkür ederek, "Zor zamanlar geçiriyoruz. Günümüzde insanlığın ruhunun, ruhani gıdalara ihtiyacı var. Müzik de bu gıdaları sağlamanın en güzel yolu. Biz de müzikle bu güzel gıdaları sağlıyoruz. Hep birlikte her zaman müzikle buluşalım. Bu akşam da çok güzel bir akşam. Sizlerle olmaktan çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Klarnet ve bass klarnet solo performansları da sergileyen Feidman'a konserde, Rastrelli Cello Quartet, Kira Kratzoff, Sergio Drabkin, Mikhail Degtjareef ve Kirill Timofeev eşlik etti.

İki bölümden oluşan konserde Feidman ve topluluk, "Carmina Burana", "Donna Donna", "Moanin", "Freilach For My Love", "To My Friend Michele", "Take Five", "Low Ring in the Deep" ve "Bublischki" isimli parçaların da yer aldığı 17 eseri yorumladı.

Müzik çevrelerince klarnet müziğinin "yaşayan efsanesi" olarak tanımlanan sanatçı, bugüne kadar 40'tan fazla albüme imza attı.

Yorumlar