Halk Eğitim Usta öğretici başvuru 2023

e-Yaygın Başvuru nasıl ve nereden yapılır, kimler başvuru yapabilir, şartları nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
Halk Eğitim Usta öğretici başvuru 2023

e-Yaygın Başvuru nasıl ve nereden yapılır, kimler başvuru yapabilir, adaylarda aranan şartlar nelerdir?

Türkiye genelinde Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapacak Usta Öğreticiler için başvuru süreci başladı.

HALK EĞİTİM USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU 2023

Halk Eğitim Merkezlerinde görev alarak Usta Öğretici olmak isteyenler için açılan kadrolara başvurular belli bir süre sonra sona erecektir.

Birçok alanda vatandaşa eğitim verilen merkezlerde görev yapacak kişilerde aranan özellikler her yıl düzenli olarak yayınlanır.

Peki, 2022-2023 yılı Usta Öğretici başvuru başladı mı, e-Yaygın Başvuru nereden ve nasıl yapılmaktadır.

e-Yaygın başvuru işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aynı isimle geliştirilen uygulamadan yapılıyor; ancak bu uygulamaya e-Devlet Kapısı üzerinden ulaşmak mümkün.

Usta öğretici kadrolarına başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar ve başvuruya ilişkin bilgiler şu şekilde verildi:

- 2022-2023 eğitim öğretim yılı ücretli usta öğretici başvuruları, e-yaygın sistemi üzerinden online olarak yapılacaktır. Başvuru yapacak adaylar, sisteme e-devlet şifresi ile giriş sağlayacaktır.

- Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2'deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenecek olup, ilgili belgelerin başvuru esnasında e-yaygın sistemine eksiksiz ve okunaklı bir şekilde yüklenmesi gerekmektedir. Hatalı yüklenen veya okunamayan belgeler reddedilecektir.

- Başvurular e-yaygın sistemi üzerinden, sisteme yüklenmiş belgelerin incelenmesi sonucunda onaylanacak veya reddedilecektir (Reddedilme nedeni yazılacaktır). Başvuru yapan adayların başvuru sonuçlarını başvuru süresi boyunca sistem üzerinden takip ederek, reddedilmiş bir belgesi var ise; başvuru tarihleri içerisinde sistem üzerinden gerekli düzeltmeyi yaparak, Müdürlüğümüz görevlilerine yeniden onaylatması gerekmektedir. Aksi takdirde başvuruda bulundukları kurs programlarına onay verilemeyecektir.

- Başvuru sayfasında yer alan "İş Deneyimi Bilgileri" sekmesinde Çalışma Bilgilerini Gösteren Belge kısmına, e-devlet sayfasından alınan "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İş Yeri Unvan Listesi" belgesini barkodlu olarak yükleyiniz. Barkodlu olmayan belge reddedilecektir. Alanında Hizmet/İş Deneyimi puanlamasında kamu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel kurumlardaki eğitici olarak çalıştığınız süreler dikkate alınacaktır. Bu nedenle SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Belgesindeki meslek kodlarında eğitici olarak çalıştığı belirtilmeyen adayların, ayrıca eğitici olarak çalıştıklarına dair resmi belgelerini de sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

- Başvurular kurs bazında yapılacak olup, görevlendirilecek ücretli usta öğreticilere başvurmuş oldukları kurslardaki sıralamasına göre görev verilebilecektir. Bu nedenle kurs seçiminde dikkat edilmesi gerekmektedir.

https://e-yaygin.meb.gov.tr 

Başvurular yukarıdaki sayfadan yapılıyor. MEB'in e yaygın sayfası üzerinden e devlet şifrenizle giriş yaparak başvurunuzu yapabileceksiniz. Siz hangi şehre başvuru yapacaksınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.


 

Yorumlar