e-Devlet soyağacı sorgulama hizmetini askıya aldı

E- Devlet soy ağacı sorgulama hizmete açıldı. Geriye dönük 1800'lü yıllara kadar soy ağacı incelenebiliyor. Ancak dünden bu yana e-Devlet sitesi bu yeni uygulama nedeniyle çöktü. Yetkililer son çare olarak sistemi askıya almakta buldu. Soyağacı sorgulama hizmeti an itibariyle yapılamıyor.

Google Haberlere Abone ol
e-Devlet soyağacı sorgulama hizmetini askıya aldı

SonHaberler | Haber Merkezi

E-devlet soy ağacı sorgulama hizmette soktu. Bunu duyan bir çok vatandaş ise soy ağacını öğrenmek istiyor. Ancak soyağacı sorgulama hizmeti dünden bu yana e-Devlet sitesini çökertmiş durumda. Yetkililer çareyi uygulamayı kapatmakta buldu.

Peki soy ağacı sorgulaması nasıl yapılır? Detayları haberimizde.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü E-devlet üzerinden "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" sorgulama hizmete aldı. Bunu duyan vatandaşlar E-devlet sitesine girdi. Soy ağacını öğrenmek isteyenler E-devlete yüklenince sistem yoğunluktan ağırlaştı.

Sosyal Medyadan Yayılınca Sisteme Kilitlendi

E-devlete girip soy ağacı uygulamasının devreye girdiğini gören vatandaşlar olayı sosyal medyadan paylaşınca E-devlette büyük yoğunluk yaşandı. E-devlet sistemi zaman zaman kilitlendi.

Alt-üst soy bilgisi sorgulama’ sistemine girenler “Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir” uyarısıyla karşılaşıyor.

Soy Bilgisi Nasıl Öğrenilir?

Alt-Üst soy bilgisini sorgulamak isteyen vatandaşlar www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yapabilirler. E-devlet şifresini bilmeyenler veya unutanlar PTT'den yeni şifre edinebilir.

Alt-üst soy bilgisini öğrenmek isteyen vatandaşlar, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" ekranını tıklaması gerekiyor.  Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.

Yukarıdaki görselde görünen ekran geldikten sonra belgenin erişime açılması yaşanan yoğunluğa bağlı olarak biraz zaman alabilir. 

Yorumlar